search

Gültekin

₺150,00
Vergi dahil
Barkod
9786257201018
Yazar
Abdullah Ziya Kozanoğlu
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler

Sayfa Sayısı: 192

Boyutlar: 13x20

Cilt Durumu: Ciltsiz

Basım Tarihi: 2020


“Kozanoğlu... Tarihi sevdiren adam...” ⎼Ömer Türkeş

“Onur, gurur ve sadakat kişiliğimin temelleri ise, bunu Abdullah Ziya’ya, Nihal Atsız’a, Alexandre Dumas’ya ve Michel Zevaco’ya borçluyum...” ⎼Hıncal Uluç
“Amacım, Türk insanının, kendisine güvenmesini, atalarıyla övünmesini, kendisini başarıcı görmesini sağlamaktır.” ⎼A.Z. Kozanoğlu

Abdullah Ziya Kozanoğlu cumhuriyetimizin ilk yıllarında kaleme aldığı tarihî romanlarla Türk insanında millî bir bilincin oluşmasını sağlamış, bunu yaparken gelecek kuşaklara gösterilebilecek rol modellerini -gerçeklikten uzak ithal kahramanlar yerine- her biri görkemli tarihimizin içinde parıldayan kahramanlardan seçmiştir. Tarihî gerçeklerle kurmacayı ustalıkla harmanlayan Kozanoğlu, eserleriyle döneminde en çok okunan yazarlardan biri olmuş ayrıca sinemamızı da derinden etkileyerek Türk tarihinin aydınlık yüzünün daha geniş kitlelere taşınmasını başarmıştır.

Okurunu Türk tarihinde paha biçilmez bir seyahate çıkaran Kozanoğlu, Gültekin’de dümeni her şeyin başladığı yere, Orta Asya’nın bozkırlarına kırıyor. Konusunu Göktürk Abideleri’nden alan eser milletimizin bağımsızlık uğruna yapabileceklerini büyük Türk kahramanı Gültekin üzerinden anlatıyor.

“Sen Türk hakanısın! Senin eğilmen bütün Türk ulusunun eğilmesi demektir. Türk ulusu ise değil bir Çin hakanına, sırasında cihana bile boyun eğmez!”


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade