Insan varliginin dayanilmaz öyküsünü etrafindaki diger canli ve nesnelere aktardikça kendifarkindaligini kavrar. Bu kavrayis özünde insanin bilinçlenmesi, bilinçlendikçe ise sürekli olus ve olusus cesareti göstermesini gerekli kilar. Çünkü olmak demek kisinin kendi varligini ve yaraticigi degerleri açimlamak demektir.
Insanin yasama dair tavrini,yaratici bir duyus ve durusla ortaya koydugu alanlardan biri de hiç kuskusuz edebiyattir. Edebî evrende insanin yasama reflekslerini farkli anlatim yöntemlerinebasvurarak kurgulayip ortaya koyan en önemli türlerden biri de romandir. Romanin insana dair durum ve seyleri anlatmasi, her insanin bir karakter olmasindandir. Nitekim her insanin hayati bir romandir ve yine o romaninbaskarakteri de kendisidir. Bu bakimdan romanda en önemli yapi unsurlarindan biri de kisiler-kahramanlardir. Roman kahramanlari gerçek dünyadan ödünçlenerek fictif dünyaya tasinan entrik kurgu ve dramatik aksiyona yön verentemel unsurdur. Romanda yer alan kisilerin üstlendigi görev ve ortaya koydugu eylemler,onlarin anlati içindeki fonksiyonlarini gösterir.
Bu çalismada Türk romanlarinda yer alan kisiler,anlati içerisinde üstlendikleri islevlere göre;baskisi, baskahraman, kurucu tematik güç ve birinci dereceden kahramanlar; norm karakter, yardimci kisiler ve ikinci derece roman kisiler; kart karakter, yikici hasim güç; fon ve figüratif karakter olmak üzere fiziki, psikolojik ve sosyolojik açidan derinlemesine incelendi.
Nitekim insan kendi biricik öyküsünü kurguladigi sürece roman hep var olacak, roman var oldugu sürece ise anlati kisileri kurgusal evrende kendi biricik yasamlarini sergilemeye devam edecek
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade