Ahmet B. Ercilasun, günlük yazilarindan Türkoloji ile ilgili olanlari Türklük Bilimi Yazilari adi altinda bir araya getirdi. Günümüzde çok tartisilan ve bilen bilmeyen herkesin üzerinde konustugu Türk ve Türkçe kavramlarindan ne anlasilmasi gerektigi bu eserde açik seçik olarak anlatilmakta; kavramlarin tarihî, sosyolojik ve siyasi / hukuki yönleri ayri ayri belirtilmektedir. Türkçecilik hareketi ile millî birlik arasindaki bag da Türkçe kavraminin bir uzantisi olarak ele alinmaktadir.
Eserin “Türk Tarihinden Yansimalar” bölümünde tarihimizin ilgi çekici bazi sayfalari yer almaktadir. Köktürk olmak isteyen Çin sehzadesi, Türkçe bilen Çin imparatoriçesi, 300 küsur yil Istanbul’da bulunan Köktürk harfli tas, Uygurlarin eski tarihi ve yakin tarihe ait bazi olaylar ve eserler…
Kitabin “Efsane - Destan” bölümünde Türklerin yaratilis ve türeyis efsaneleriyle ilgili en eski kayitlar, Oguznameler ve Dede Korkut hikâyeleri üzerinde en derli toplu bilgiler ve yeni bazi yorumlar yer almaktadir.
Kitabin son bölümü “Türklük Bilimi Çalismalari”dir. Türkoloji alanindaki bas döndürücü trafigi okuyucular bu bölümde izleyeceklerdir. Kurultaylar, sempozyumlar, çalistaylar, yeni yayinlar… Ercilasun’la birlikte okuyucular da bütün bu faaliyetlerin içinde olacaklardir.
Bilim gerçeklerinden ayrilmadan kaleme alinmis temiz ve anlasilir bir Türkçe. Zaman zaman heyecanli bir üslup. Ercilasun’un yazilari herkese hitap etmektedir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade