• -20%
Eleştirmenin Görevi
search
  • Eleştirmenin Görevi

Eleştirmenin Görevi

₺254,00
₺203,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750526503
Yazar
Terry Eagleton Matthew Beaumont
Yayınevi
iletişim yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Terry Eagleton’in hem hayatini hem de düsüncelerinin gelisim seyrini gözler önüne seren bu söylesi, sadece edebiyat kuramiyla degil kültürle, düsünce tarihiyle, sosyoloji ve Marksizmle ilgilenenlerin de dikkatini çekecek derinlikte tartismalar barindiriyor. Elestirmenin Görevi, siyasetten edebiyata, etikten estetige, Terry Eagleton’in üzerinde durdugu hemen hemen tüm alanlarda, fikirleriyle deneyimlerinin birbirini nasil besledigini gösteriyor.
Bir edebiyat elestirmeni ama ayni zamanda siyasi bir figür olarak Eagleton’in sözleri, elestiri ile güncel siyasetin birbirinden ayrilamayacagini ilan ediyor; izledigi yol, elestirmene biçtigi rolle örtüsüyor: Bence sosyalist elestirmenin görevi, sadece Henry James’in Marksist özelliklerini açiklamak degildir ve özgürlesme umuduna dair hedefi, zihnimizin bir yerinde hep muhafaza etmeliyiz. Bu baglamda elestirmenin gerçek görevi gelecege dairdir.
Elestirmenin Görevi, Eagleton’in çalismalarini anlamak, degerlendirmek, hem edebiyati hem dünyayi yorumlamak üzere önerdigi kavramlari yeniden düsünmek için bulunmaz bir anahtar kitap

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade