Aklin Isyani, 20. yüzyilda bilim alaninda yasanan önemli gelismeleri ve bilimsel kesifleri ele alarak diyalektik materyalizm teorisini bir ileri asamaya tasiyan önemli bir yapit olarak kabul edilir. Yasam nasil ortaya çikti, matematik gerçegi yansitir mi, akil bir makine mi, dinozorlar neden yok oldu?.. Bunlar geçtigimiz yüzyilin oldugu kadar simdinin de/bu yüzyilin da büyük sorulari… Yazarlar, Marx ve Engels’in dogaya, topluma ve bilime hükmeden kanunlarin birligini savunan diyalektik materyalizmini modern bilimin isiginda ele aliyor.
Kitabin tek teorik katkisi bu degil. Woods ve Grant, bir taraftan Marksist felsefe ile bilimin yeni teorileri arasindaki iliskiyi ortaya koyup diyalektik materyalizmi doga bilimleri üzerinden anlatirken, diger taraftan modern bilimin nerelerde raydan çiktigini gösteren bir çerçeve de sunuyor okura. Kesinsizlik ve Idealizm tartismalarindan Bencil Gene, Büyük Patlamadan Marksizm ve Darvincilik iliskisine, Kuantum mekaniginden Jeolojinin diyalektigi”ne kadar birçok konuyu, bilim dünyasindaki güncel gelismeler ve Marksist yöntem baglaminda yeniden degerlendiriyorlar.
Aklin Isyani, sadece, kapitalizmin krizini bilim üzerinden okuyan bir kitap degil; ayni zamanda bilimin krizine de isik tutan ve bilim tarihi yazininda önemli yeri olan bir kitap.
Dogada, son tahlilde, diyalektik hüküm sürer.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade