Insanin hayattaki ilk sevgi nesnesi annedir. Onun yüzünü, sesini, duygudurumlarini ve ifadelerini tanimak sagkalim için elzemdir. Dr. Christine Ann Lawson, sinirda kisilik bozuklugundan mustarip annelerin, yetiskinlikte bile bocalayan; sinirda ebeveynin dünyasinda bir iskele, hatta görünür bir kiyi dahi olmadigini fark edemeyerek güvenlik arayisiyla onun limanina siginmak için beyhude yere çabalayan çocuklar yetistirdiklerini çarpici örneklerle anlatiyor. Sundugu vakalar arasinda yakin tarihimizden Galler Prensesi Diana, sair ve yazar Sylvia Plath, eski ABD baskani Abraham Lincoln’ün esi Mary Todd Lincoln ve seri katil Edmund Kemper da bulunuyor.
Farkli semptom kümeleri tanimlayarak Kimsesiz, Münzevi, Cadi ve Kraliçe olmak üzere dört sinirda karakter profili çikaran Dr. Lawson, sinirda annenin çocugunun da bizzat karmasik ve yikici kisilik bozukluklari gelistirme riski tasidigini açikliyor. Empati yoluyla sinirda anneyi anlamanin ve erken müdahaleyle çocugu gerçeklige baglayarak hayal ürünü bir anneyle yasamanin siklikla tehlikeli olan etkilerinden korumanin önemini vurguluyor.
Sinirda ebeveynin yetiskin çocuklariyla çalisan terapistlere oldugu kadar, bu kitaptaki vakalarda kendini ve annesini görecek okurlara da hitap eden Dr. Lawson son olarak, daha saglikli anne-çocuk iliskileri kurmak için her soruna özel öneriler sunuyor; Kimsesiz’e onu kurtarmaksizin bakmanin, Münzevi’yle korkusunu beslemeksizin ilgilenmenin, Kraliçe’yi ona kul olmadan sevmenin ve Cadi’yla kurbani olmadan yasamanin yöntemlerini aktariyor.
Kapsamli bir arastirmanin sonucunda özenle kaleme alinmis bu kitap, sinirda annenin çocuguyla iliskisindeki muglakligi çözmek için çarpici, belirgin ve klinik detaylarla dolu bolca kanit sunuyor. Dr. Lawson sinirda annenin nice yüzünü basariyla siniflandirip betimlemekle kalmiyor; sinirda anneyle yapici iliski kurup sürdürme yöntemlerini de ana hatlariyla paylasiyor. Sinirda hastalarla çalisan tüm terapistler için faydali bir kaynak.
Dr. James F. Masterson, Masterson Psikanalitik Psikoterapi Enstitüsü’nün kurucusu; Kisilik Bozukluklari ve Narsistik ve Borderline Kisilik Bozukluklari kitaplarinin yazari -
Rahatça okunabilen bu kitapta jargondan ve bilgiçlikten eser yok. Konusu karmasik ve agir oldugu halde anlatimi basit ve öz. Dr Lawson, Sinirda Kisilik Bozuklugu’ndan mustarip anneleri Kimsesiz, Münzevi, Cadi ve Kraliçe olmak üzere tasnif ediyor ve hepsini tablo misali resmediyor. Sinirda anneler ve onlarin çocuklariyla kurduklari iliskilere dair bu benzersiz incelemesini, her iki taraf için de neler yapilabilecegini kisilerarasi perspektiften irdeleyerek sonlandiriyor. Klinik öykülerle bezeli Borderline Anneyi Anlamak bilgilendirici oldugu kadar keyifli bir okuma da sunuyor.
Dr. Peter L. Giovacchini, Borderline Yetiskinin Psikoterapisinde Yeni Bakis Açilari kitabinin yazari -
Gülümseyen bir maskenin ve annelik önlügünün ardinda, sinirda bir anne gizli olabilir. Dr. Lawson, çocuklarina yogun kafa karisikliklari ve korku hali yansitan annelerin çok etkileyici bir portresini çiziyor. Hayal ürünü, peri masali, kraliçe ve cadi gibi türlere ayirdigi çesitli anne profillerini açiklamakla kalmayip her biriyle nasil basa çikilacagina dair klinik önerilerde bulunuyor. Sinirda Kisilik Bozuklugu fenomenolojisi çerçevesinde çalisan terapistlere sundugu etkili sagaltim yöntemleriyle literatüre muhtesem bir katki.
Dr. Joan Lachkar, How to Talk to a Borderline ve The Narcissistic / Borderline Couple: New Approaches to Marital Therapy kitaplarinin yazari -
Sinirda anneyle geçirilen çocukluk, tarifsiz bir trajedidir. Çocugun gelisimsel ihtiyaçlarinin çok azi karsilanir çünkü anne ebeveynligi beceremez. Dolayisiyla çocuk, basarisizlikla ömür boyu sürecek bir mücadeleye programlanir. Insanlar yirmi yili askin süredir kendi aci dolu hikâyelerini paylasip, benim yolculugumda kendilerine umut aradilar. Bu kitabin sundugu müsfik, anlayisli ve profesyonel destek, basarisizliktan kurtulusun yol haritasini çiziyor.
Chris
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade