Nehir Yarar, bu kez bilgi okuryazarligi gibi güncel bir konuya egiliyor. Kopyala-yapistir dünyasi ve kütüphaneler arasinda mekik dokurken gündelik hayatimizin tam ortasindaki bilgi alisverislerimiz ve sicacik iliskilerimizin güzelligine de dikkat çekiyor.
Ne? Ödev yapmak ve kütüphaneler sikici mi? Bir daha düsünün
Ögretmenin verdigi ödev, Naci ve arkadaslarinin gözlerinde büyür, büyür, kocaman olur. Bu seferki biraz farklidir sanki. Nereden baslayacak, hangi yollara sapacak, kiliktan kiliga giren dogru bilgiyi nasil yakalayacaklardir? Derken is öyle renklenir ki tanimadiklari çocuklari sicacik gülümsetmeye kadar gider. Naci çok heveslidir ancak ödev ekibi eglence pesindedir. Buna bilgisayar meraklisi Müfide teyze ve diger komsulariyla yasadiklari komik anlar da eklenince çalismak epey zorlasir. Onca is nasil yetisecektir? Neyse ki Leyla ve misafirperver kütüphaneler yanindadir.
Tema: Kendimizi düzenleme biçimimiz
Kavramlar ve Anahtar Sözcükler: Bilgi okuryazarligi, kütüphaneler, kütüphanecilik, haklar, etik, sosyal sorumluluk, okul yasantisi, aile, komsuluk, arkadaslik, iletisim, kanit kullanma
Tutum ve Degerler: Hosgörü, sevgi, saygi, yardimseverlik, sorumluluk, isbirligi, empati
Profil Ögeleri: Arastiran-sorgulayan, bilgili, duyarli, dönüsümlü düsünen
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade