F. Celâlettin zamaninin gürültülü, göz alici, kolay kazanilmis söhretlerinin geçici gölgesi altinda kaldigi için adi dillere destan olmamis bir hikâyecidir. Onun degeri ancak simdi, bugün anlasilabilir ve yarin daha çok anlasilacak.
F. Celâlettin neslinin “söhretleri” edebiyat dünyasindan gölgelerini çekip kaybolduktan sonra o bütün ustaligi, ciddiligi ve kudretiyle ortaya çikiyor.
-Nâzim Hikmet
Fahri Celâl Göktulga (1895-1975) Türk edebiyatinda kisa hikâye türünün gelisip yenilenmesini saglamis yazarlardandir. Hikâyelerinde kenar mahalle insanlarinin günlük yasamlari, artik tarihe karismis eski eglenceler, tiyatrolar, dügünler, sarayli hanimlar, halayiklar, kalem efendileri gibi renkli tipler boy gösterir. Istanbul konusma dilinin zenginliklerini ustalikla yansitan Fahri Celâl, unutulmus pek çok deyim ve atasözlerinden de yararlanarak anlatisina olaganüstü bir canlilik kazandirir.
Bu kitapta Fahri Celâl’in Talâk-i Selâse, Kina Gecesi, Eldebir Mustafendi, Avur Zavur Kahvesi, Rüzgâr adli kitaplari, uzun hikâyesi Keloglan Çanakkale’de ve kitaplarina girmemis baska hikâyeler bulunmaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade