• -10%
search

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Tahkim Yargılaması

₺285,00
₺256,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750278679
Yazar
Mustafa Kaan Ceyhan
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Küreselleşmiş dünyamızda ülkelerin birbirleriyle daha çok etkileşime geçiyor olması, uyuşmazlıkların sayısını da arttırmış, farklı ülkelere mensup aktörler arasında oluşan uyuşmazlıkların, hangi kurallara tabi olduğu ve ne şekilde çözümleneceği önemli bir husus haline gelmiştir.

Milletlerarası bir ilişkide hiç kimse, karşı tarafın ülkesinin devlet yargısına başvurmak istemeyecektir. Hal böyle olunca, milletlerarası aktörler arasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümü genellikle, devlet yargısından ziyade alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden en yaygın başvurulan bir tanesi tahkim yargılamasıdır.

Tahkim yargılaması içerisinde tarafların uygulanacak bütün kuralları kendi serbest iradeleri ile belirledikleri ad-hoc tahkim çeşidinin yanı sıra, uyuşmazlıkların belirli bir tahkim kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde çözüme götürüldüğü kurumsal tahkim çeşitleri de yer almaktadır. İşte bu kurumsal tahkim çeşitlerinden en yaygın başvurulan Milletlerarası Ticaret Odası'nın Tahkim Kuralları çerçevesinde yürütülen MTO Tahkimidir. 


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade