• -20%
İngiliz Ajanlar
search
  • İngiliz Ajanlar

İngiliz Ajanlar

₺60,00
₺48,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057908155
Yazar
Bora Iyiat
Yayınevi
Kripto Basın Yayın
Adet
Stoktaki son ürünler


Orta Dogu’da hâkimiyet çabasi içerisinde olan devletler, bölgede yasayan halklardan faydalanarak hedeflerine ulasma yolunu seçmislerdir. Bu noktada Ingiltere’nin XX. yüzyil baslarinda Orta Dogu’da Araplari ve Kürtleri kendi menfaatleri için kullanmasi, projenin sahipleri için bölgenin o tarihlerde hakimi Osmanli Devleti’nin hakimiyetini kirmasi yönüyle de en optimum yol olarak görülmüstür.

Ingiltere için Orta Dogu’nun bir sosyolojik gerçegi olan Kürtlere yönelik çalismalarda, birlikte yasama ve ortak kültür olgusu, ilk hedefe konulanlar arasinda yer almaktadir. Farkli bir millet yaratarak Türk toplumsal birligini parçalamak bu projelerin eski ve en uzun süreni olmustur.

Bu amaçla bölgede faaliyet gösteren Ingiliz istihbarat görevlileri için Kürt etnisitesi bölge üzerinde Ingiliz politikalarinin uygulanabilmesi için kullanilabilir bir araç olmus ve bu amaçla sahada XX. yüzyilin baslarindan itibaren görev yapan Ingiliz istihbaratçilari; psikolojik harekat faaliyetleri olarak tanimlayabilecegimiz çalismalari, bilgi toplama ve degerlendirme faaliyetlerinin hemen ardindan yürütmüslerdir. Bu anlamda Ingiliz ajanlari, agirlikli olarak dilsel ve kültürel kimliklere yönelerek, Kürtlerin ayri bir millet oldugu ve tarihsel derinliginin çok eski devirlere dayandigi iddiasini bölgedeki asiretlere yineleyerek onlari ayrilikçi düsünce temelinde kiskirtmislardir.

Bora Iyiat
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade