• -20%
Abdülhamid'in Dış Politikası
search
  • Abdülhamid'in Dış Politikası

Abdülhamid'in Dış Politikası

₺160,00
₺128,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752430341
Yazar
Feroze A. K. Yasamee
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Abdülhamid'in Taktik ve Stratejik Dünyasi

“Feroze Yasamee, çaliskan, genis bilgili ve 19. yüzyil Osmanli-Balkan tarihinin üstadi bir tarihçi. Sultan Abdülhamid ve döneminin dis politikasi için ciddi okuma yapmak isteyenlere tavsiye edilir.”

Ilber Ortayli

Büyük zayiatlar verildigi, önemli topraklarin kaybedildigi ve mali olarak kriz boyutunda sorunlarin yasandigi bir dönemde tahta çikti II. Abdülhamid. Hemen pesinden gelen siyasi kargasa ortami, mesrutiyet taraftarlarinin faaliyetleri ve Sultan Abdülaziz'in süpheli intihari, Düvel-i Muazzama (Büyük Güçler) için “hasta adam”i artik ortadan kaldirmak için uygun bir zemin hazirlamis gibi görünüyordu.

Abdülhamid dönemi ile ilgili yaptigi çalismalarla taninan Feroze A. K. Yasamee, Abdülhamid'in Dis Politikasi kitabiyla arsiv belgelerinin esliginde ve son derece itidalli bir üslupla Düvel-i Muazzama karsisindaki Osmanli'nin nasil ayakta kaldigini anlatiyor. Ayastefanos, Berlin, Kibris Anlasmalari, Almanya ile kurulan yakinlik, Misir krizi, Rusya ile yasanan gerginligin yumusatilmasi, Sudan'daki gelismeler, Dogru Rumeli krizi ve çözümü, Batum, Bogazlar, Misir, Bulgar krizi, Akdeniz Mutabakati, Üçlü Ittifak, Misir Anlasmasi gibi son derece kritik konulari derinlemesine analiz eden Yasamee, ortaya çok özgün bir Abdülhamid portresi çikariyor.

Sadece Osmanli arsivlerinden degil Almanya, Ingiltere, Avusturya, Yugoslavya, Bulgaristan ve Rus arsivlerinden de yararlanarak hazirlanan ve dönemle ilgili yerli-yabanci tüm çalismalarda mutlaka atifta bulunulan bu kitabin, Türkiye'de II. Abdülhamid'e dair yeni bir bakis açisi kazandiracagini düsünüyoruz.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade