Bu kitabin temel konusu Osmanli bürokrasisi üzerine ve nasil isledigine dair bir incelemedir.
Osmanli bürokrasisi, kendisinden önceki Türk-Islam devletlerindeki sevk, idare ve yönetimlerinin yüzlerce yillik birikimlerinden süzülmüstür. Bu birikim sayesinde Osmanli Devleti, küçük bir beylikten üç kitada muntazam bir biçimde yönetilen bir Cihan Devletine dönüstü. Ve bu birikim sayesinde kendi sinirlari içindeki farkli din, dil ve etnisiteye mensup milletleri bir arada huzur içinde yönetebildi.
Bir tarihçi ve arsiv uzmani olan Necati Gültepe, özenle hazirladigi bu çalismada çok sayida belgeyi günisigina çikarak asirlarca süren Osmanli bürokrasinin nasil isledigini bir bir gözler önüne serer. Sevk ve idarede kâtiblerin nasil merkezî bir rol oynadigini göstererek kâtiblere dair bilgilerimizi yeniden bir süzgeçten geçirmemizi sagliyor. Dolayisiyla devleti ayakta tutan tüm unsurlar, mevcut bürokratik kalemlerin ne kadar güçlü oldugu ile dogrudan iliskilidir.
Osmanli bürokrasisi hakkinda eksiklerini gidermek ve okumalarini derinlestirmek isteyenlere bu çalismanin önemli bir açigi kapatarak katkida bulunacagina inancimiz tam.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade