• -20%
İnanç Ve İktidar Orta Doğuda Din Ve Siyaset
search
  • İnanç Ve İktidar Orta Doğuda Din Ve Siyaset

İnanç Ve İktidar Orta Doğuda Din Ve Siyaset

₺150,00
₺120,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059800501
Yazar
Bernard Lewis
Yayınevi
Akılçelen Kitaplar
Adet
Stoktaki son ürünler


Inanç ve Iktidar: Orta Dogu'da Din ve Siyaset, Bernard Lewis'in Islam ve Orta Dogu'nun güncel sorunlarini ele aldigi, inanç ve iktidar arasindaki iliskiye yogunlasarak Islam ve Orta Dogu'da demokrasinin olabilirligini sorguladigi çalismalarindan olusmaktadir.

Klasik Islam'da din ile devletin tek ve bir oldugu düsüncesinden yola çikan Lewis, Islam hukukunun Bay'a ve Istisare ilkelerini inceler ve demokrasinin Hristiyanliktan ziyade Islam'a daha yakin oldugu sonucuna ulasir.

Bu temel saptama isiginda, bir sonraki adim günümüz Islam âleminde hüküm süren diktatörlüklerin ve otoriter egilimlerin ithal edilmis oldugunu ve modernlesme süreci ile birlikte bu akimlarin daha da güçlendigini örnekleriyle ortaya koymak olacaktir. Orta Dogu'da demokrasinin gelismesinin önündeki en büyük engelin bizzat Bati oldugunu ifade eden Lewis, “Islam'in temel metinlerinin hiçbir yerinde terörizm ve cinayet emredilmez. Hiçbir yerinde taraf olmayan üçüncü kisilerin gelisigüzel katledilmesinin sözü bile geçmez,” diyerek önemli bir saptamada bulunur.

Bu görüsler dogrultusunda, Orta Dogu'da demokrasinin mümkün oldugunu savunur Lewis. Ona göre demokrasinin gelismesinde en önemli aktör kadinlar olacaktir. Kadinlar gerek Orta Dogu'nun gerek dünyanin geleceginde önemli rol oynayacaktir. “Islam topraklarinda demokrasinin en büyük savunuculari da yine kadinlar olabilir. Basarisizligiyla en çok kaybedecek grup olduklari kesindir,” saptamasina katilmamak mümkün gözükmüyor.

Inanç ve Iktidar: Orta Dogu'da Din ve Siyaset; inanç, radikal hareketler, terörizm, diktatörlükler ve demokrasi üzerine düsünen herkesin okumasi gereken ve bakis açilarini degistirmeyi vadeden bir kitap.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade