• -20%
Tazı Yolculuğu
search
  • Tazı Yolculuğu

Tazı Yolculuğu

₺420,00
₺336,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059460422
Yazar
Charles Darwin
Yayınevi
Pinhan Yayıncılık
Adet
Stoktaki son ürünler


Tazi Yolculugu hiç süphesiz Charles Darwin’in hayatindaki en sekillendirici ve en etkili olaydi. 1831’de baslayip 1836’nin sonlarina dogru tamamlanan bu yolculuk onun yumusak basli ve amaçsiz bir genç adam olmaktan çikip doga tarihi ve jeoloji konusunda bilgi sahibi bir uzman haline gelmesini sagladi. Yolculuk Darwin için essiz bir firsatti ve bilimsel gözlemler yapmasini, hayvan ve bitki türlerini toplamasini, o zamanlar Avrupali doga bilimcilerin çok az fikir sahibi oldugu bir dizi ülkeye seyahat etmesini sagladi. Yolculuk sayesinde din adami olmaktan vazgeçti ve Londra’nin elit bilim dünyasina katilmasi gerektigine ikna oldu. Bu kesif gezisi sayesinde buldugu türleri siniflandirdi ve onlari tanimladi, gördügü çogu seyle ilgili pek çok kitap ve bir sürü makale yazdi.
Darwin Tazi ile yolculuga çikmasaydi bugün Birlesik Kralligin en büyük müzelerine dagilmis olan önemli koleksiyonlara, Arastirmalar Günlügü’ne, Tazi’nin dünya çevresinde yaptigi seyahatlerden elde edilen zoolojik ve jeolojik açiklamalarin anlatildigi metinlere ve tabii ki evrim teorisi diye bir seye asla sahip olamazdik.
Tazi’da geçirdigi dönem Darwin’in hayatinin en muhtesem dönemiydi. Türlerin Kökeni’ni yayimladiktan ve biyolojik devrim yavas yavas tamamlandiktan çok sonra, altmis yedi yasindayken bile Darwin otobiyografisinde hâlâ “Tazi ile çiktigim yolculuk hayatimda yasadigim en önemli olaydir ve kariyerimin bütün seyrini bu yolculuk belirledi” der.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade