• -20%
Araplar Bir Halkın Tarihi
search
  • Araplar Bir Halkın Tarihi

Araplar Bir Halkın Tarihi

₺399,00
₺319,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052992029
Yazar
Eugene Rogan
Yayınevi
Pegasus Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


“Avrupalilar ve Amerikalilar, devletlerinin Orta Dogu’yla iliskilerinde ne kadar ku¨stah, ikiyu¨zlu¨ ve siklikla ahmakça davrandigini hatirlamalilar. Örnek alinmasi gereken bir tarih.”

THE ECONOMIST



“Fas’tan Yemen’e ve Irak’a uzanan zengin bir cografyanin tarihi. Bu eser bugu¨nu¨n du¨nyasi hakkinda bilmemiz gereken birçok seyi açikliyor.”

SIMON SEBAG MONTEFIORE, KUDÜS’ÜN YAZARI



On altinci yu¨zyildaki Osmanli fetihlerinden baslayan bu çigir açici kitap, Arap cografyasindaki Avrupa sömu¨rgeciligi dönemini, Soguk Savas’taki su¨per gu¨çlerin rekabetini ve gu¨nu¨mu¨zdeki tek kutuplu Amerikan egemenligi dönemini anlatiyor. Arap du¨nyasinin çalkantili yillarinda yasamis sahitlerin ve o yillarda yazilmis eserlerin aktardiklarindan yararlanarak yazilan Araplar, farkli sesleri bir araya getiriyor: politikacilar, entelektu¨eller, ögrenciler, erkekler ve kadinlar, sairler ve romancilar, u¨nlu¨ler ve hiç taninmayanlar.

Rogan’in kitabi, Kuzey Afrika’dan Arap Yarimadasi’na tu¨m Arap du¨nyasini ele aliyor. Arap kimliginin Osmanliliktan Arapliga ve Mu¨slu¨manliga evrimini incelerken, ulusal bagimsizlik, dis gu¨çlerin hâkimiyeti, Arap-Israil çatismasi ve baris su¨reci, Abdu¨lnasir ve Arap milliyetçiliginin yu¨kselisi, petrolu¨n siyasi ve ekonomik gu¨cu¨, seku¨ler ve Islami degerlerin çatismasi gibi konulari derinlemesine inceliyor.





“Islam dünyasinin Bati’ya neden bir garezi oldugunu ögrenmek isteyen herkes Araplar’i okumali. Çok az akademisyen ilgi alanina Eugene Rogan kadar hâkimdir. Çok daha azi bu kadar karmasik bir konuyu okumasi çok kolay bir biçimde okuyucusuna aktarabilir. Bu kitabi okumak bir zevk ve kenara koymak da bir o kadar zor.”

- ALISTAIR HORNE -



“Modern Arap tarihinin ustaca, kapsamli ve son derece iyi yazilmis bir arastirmasi. Hem genel okuyucu için hem de Arap dünyasini arastiranlar için vazgeçilmez bir eser.”

- RASID HALIDI, COLUMBIA ÜNIVERSITESI -



“Eugene Rogan, nadir bulunan bir empati, bilgelik ve sezgiyle Orta Dogu hakkinda yaziyor. Bu karmasik ve ihtilafli cografya üzerine yazilmis en degerli eserlerden biri budur. Batili akademisyenler Orta Dogu hakkinda birçok eser kaleme almistir ancak bunlar çogunlukla yabanci bir gözün bakis açisiyla yazilmistir. Araplar onlarin eserlerinde daha çok uluslararasi iliskiler denizinde kiyiya vurmus enkaz parçalari gibidir. Bunlarin aksine Rogan, Orta Dogu’nun son bes yüzyilini içerden disariya bakarak aktarmaktadir. Araplarin tarihini onlarin perspektifinden aktarmakta, etkileyici çoklukta Arap kaynagi kullanmaktadir. Bu çok etkileyici bir tarih ve Eugene Rogan da muhtesem bir is basarmis.”

- AVI SHLAIM -



“Bati mu¨dahalesinin ve kötu¨ iç yönetimlerin Arap du¨nyasini sadece haklarindan nasil mahrum biraktigini degil, insanlari nasil birbirine du¨su¨rdu¨gu¨nu¨ de gösteriyor.”

- GEORGE PENDLE, FINANCIAL TIMES -



“Gelecekte sesi daha çok çikma ihtimali yu¨ksek olan bir bölgeye dair ciddi bir arastirmaci tarafindan yazilmis yeni ve kayda deger bir kitap. Rogan, iktidar oyunlarinin hizla degisen çehresini anlatirken bizi de beraberinde su¨ru¨klemekte çok basarili oluyor. Rogan’in yazdigi tarih bir derinlik tasiyor. Kendi nesline bu¨yu¨k bir hizmette bulunduguna su¨phe yok.”

- MARK ALLEN, THE TABLET -



“Her anlamda muhtesem. Araplarin modern tarihini ve geleceklerini anlamak için elzem bir rehber.”

- AKBAR AL ADAB -



“Oxford Üniversitesi ögretim üyesi Rogan, Batili entelektüellerin ve liderlerin Araplarin kendi tarihlerini nasil algiladigini tam olarak bilmedigini ve bu durumun birçok soruna sebep oldugunu söylüyor. Böylece 1517’de Osmanli fethiyle baslayan ve Araplarin yabanci hâkimiyetine ve etkisine tepkisini anlatan bir tarih sunuyor. Rogan Osmanli imparatorluk yapilarini ve sömürgeci Avrupali güçlerin yapilarini anlatiyor. Ardindan Ikinci Dünya Savasi ve sonrasinda Israil’in kurulmasina ve günümüze kadar geliyor.” BOOKLIST



“Arap dünyasinin modern tarihi konusunda Eugene Rogan’dan

Eugene Rogan
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade