Bu çalismada Türk kültür cografyasinin ana kaynaklarindan Türk halk bilimi ve gelenekli Türk edebiyati, fütüvvet-nâmeler, ölçülü sözler, manzum bilmeceler, ikincil sözlü kültür baglaminda Neset Ertas’in türkü dagarcigi, âsik edebiyati ve yerlesim adlari konulu arastirmalara/incelemelere yer verilmektedir. Türk Kültür Cografyasi - Halk Bilimi ve Edebiyat Arastirmalari adli bu kitap; “Türk Kültür Cografyasinin Ana Kaynaklari”, “Fütüvvet Kültürü ve Bu Kültürün Kökenleri”, “Manzum Söz Varligi ve Türkü Kültürü”, “Cografyayi Vatanlastirma ve Ad Verme Kültürü” basliklarini tasiyan dört bölümden olusmaktadir.
Sözlü kültür ve edebiyat kaynakli Türk kültürü “olusturucusu bilinmeyen / unutulan” degil, yüzyillar boyunca Türk milleti tarafindan benimsenen ve olusumuna az / çok katkida bulunulan ortak kültürdür. Bu kültür ürünlerinin ilk söyleyicileri degil, Türk milleti tarafindan sahiplenilisi ve her söyleniste az / çok katkida bulunulusu vurgulanirsa çagdas halk bilimi yaklasimlarina da uygun davranilmis olur. Bu ürünler Türk milleti tarafindan benimsendigi ve özünü degistirmeden her çaga ve mekâna uyarlanarak yeniden olusturuldugu için “ortak kültür mirasi” kapsaminda degerlendirilir. Türk kültür cografyasinin temelini de bu ortak kültür mirasi olusturur. Çünkü ortak Türk kültürü ve edebiyati olmasaydi Türk kültür cografyasini olusturan Türk milletinden ve dünyanin degisik yerlerinde yasayan Türk boylarinin, akraba topluluklarinin olusturdugu bir “Türk Dünyasi”ndan da söz edilemezdi.
Bu fikirler isiginda, Türk halk bilimi ve edebiyat alanindaki arastirmalarin bir kismiyla olusturulan bu kitabin Türk dili ve edebiyati arastirmacilari ile birlikte Türk kültürüne, Türk edebiyatina ilgi duyan herkese yararli olacagi umulmaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade