“Sanat, zamana direnmesi beklenen eserlerden olusur. Bu kavram ise her seyi tüketen, çabucak unutan ve çöpe atan bir toplum düzeninde son derece nostaljik olur. Kundera’nin bu toplumsal yapi karsisinda kendini ko- numladigi yer uzak bir kösedir ve elinden o köseden kayitsizca ama ayni zamanda hüzünle kahkaha atmaktan baska bir sey gelmez. Romanlari hep bu hüzünlü kahkahalarin söze çevrilmis biçimleridir.”
Gülüsün ve Unutusun Kitabi’nda, “Roman, bir insan ha- yalinin ürünüdür. Baskasini anlayabilme hayali,” der Milan Kundera. Uluslararasi akademik camianin anlasil- maz biçimde görmezden gelip hakkinda kalem oynatmamasi Milan Kundera’nin çagimizin en önemli yazar- larindan biri oldugu gerçegini gölgeleyemese de, büyük bir eksikliktir dogrusu.
Zekiye Antakyalioglu’nun, Kundera’nin yapitini her sey- den önce iyi bir okur, sonra da bir akademisyen olarak büyük bir titizlik ve yetkinlikle inceleyerek son derece ustaca kaleme aldigi bu metin, yazari daha derinden anlamaya rehberlik etmesinin yani sira, essiz bir okuma keyf i de sunuyor okura.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade