Güney Sibirya, bugünkü Türk dili dünyasinin en ilginç bölgelerinden biridir. Eskicil dil özelliklerinin görüldügü, bölgesel tipolojik özelliklere sahip küçük Türkçe varyantlarin konusuldugu ve Islami dillerin etkisinin hemen hemen hiç görülmedigi bu cografyadan derlenen veriler, karsilastirmali Türkoloji için oldugu kadar dilbilimsel Türkoloji için de büyük önem tasimaktadir.
Tuvalar, bugün Güney Sibirya’da yasayan Türk dilli küçük bir halktir. Bu halkin dili olan Tuvaca, günümüz Türk dilleri arasinda Eski Türkçeye en yakin Türkçe varyant olarak kabul edilmektedir. Bugün Tuvalar çogunlukla Rusya Federasyonu’na bagli Özerk Tuva Cumhuriyetinde yasamaktadir. Ayrica Bati Mogolistan’da ve Çin’in Sincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesinde de bazi küçük Tuva topluluklarina rastlanmaktadir.
Elinizdeki kitapta, Tuvaca varyantlarin belgelenmesi ve tanimlanmasina iliskin alanin uzmanlarinca kaleme alinmis özgün makaleler yer almaktadir. Yazilarin bir kismi 13-14 Ekim 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari Bölümü tarafindan düzenlenen Uluslararasi Tuva Arastirmalari Çalistayinda sunulan bildirilerin makaleye dönüstürülmüs biçimlerinden olusmaktadir. Ayrica Çalistayda sunulmayan, ancak Tuvaca ve Tuvalarin kültürü, tarihi ve folkloruyla ilgili bazi önemli bilimsel yazilara da kitapta yer verilmistir
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade