Ramazan ayi, esref-i mahlukat olan insandaki güzelligin ortaya çiktigi manevi bir mevsimdir. Bu ayda tutulmasi farz olan oruç ibadetiyle hayatimiz bambaska bir sekil alir, yine bu aya mahsus teravih, mukabele ve itikâfla, fitratimiza uygun davranarak Fitir Bayrami’na ulasiriz.
Kur’an-i Kerim’de oruç nasil anlatilmistir? Efendimiz (sas) oruçla alakali hangi müjdeleri vermistir?
Teravih namazi ilk defa nasil kilinmistir? Mukabele nasil okunmalidir? Itikâfta nelere dikkat edilmelidir? Elinizdeki kitap Ramazan ayi denildiginde hemen hemen herkesin ilk olarak aklina gelecek bu sorulari cevaplamakla kalmiyor, bizleri Ramazan ayi hakkinda yeniden düsünmeye sevk ediyor.
Oruç tutuyoruz ama orucun ruhu nedir? Ramazan ayi, içerisindeki ibadetlerle bize ne anlatir? Ibadetlerin görünen kisimlarinin ardinda, mana boyutunda neleri düsünmeliyiz? Gelin, hep birlikte Ramazan ayinin bize neler anlattigini dinleyelim...
“Ramazan, insana bir aylik süre içerisinde en az bir senelik hayat tarzini, insanca ve Müslümanca yasama seklini tatbik ve tarif eder. Ramazan, her sene yepyeni bir insan insa eder. Ramazan, tüm senenin isini pasini, gafletini, uyusuklugunu alir; bayram sabahiyla fitratini bulan insana, gelecek Ramazan’a kadar istikamet çizer. Ramazan nasiptir. Ramazan hayattir. Ramazan dinin ruhudur. Müslüman’in hayat seklidir. Sene boyunca olmasi gerek ahlakin canli, esi bulunmaz örnegidir.”
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade