• -20%
Ticari Ve Finansal Bilgi Üretim Ve Paylaşımı
search
  • Ticari Ve Finansal Bilgi Üretim Ve Paylaşımı

Ticari Ve Finansal Bilgi Üretim Ve Paylaşımı

₺49,00
₺39,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750407598
Yazar
Serra Eren Sarıoğlu Ahmet Kerem Özdemir
Yayınevi
Literatür Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Günümüzün ekonomik ve toplumsal hayatinda bilginin rolü, gelisen teknoloji ve küresellesmeyle birlikte giderek daha da fazla önem kazanmakta ve etkileri giderek daha fazla alana nüfuz etmektedir. Buna paralel olarak, bilginin kaynaklari, içerigi ile kapsami ve üretilen bilgilerin türü giderek farklilasmakta ve çesitliligi de artmaktadir. Bilgi üretimine temel teskil eden verilerin ve bu verilerin islenmesiyle üretilen bilginin seçimi, elde edilmesi, derlenmesi, kullanimi, bu veri ve bilginin niteligi ve niceligi, aktarimi, paylasimi ve saklanmasi üretilen bilginin türü ve içerigine göre çesitlilik gösteren birçok konuyu ortaya çikarmaktadir.

Mal ve hizmet üretiminde önemli bir üretim faktörü olarak yerini alan bilgi, ekonomik ve ticari hayata içkin olan belirsizliklerin yol açabilecegi problemleri azaltip karar alma süreçlerini daha etkin hale getirerek teknolojik gelismelere ve nitelikli bilgi üretimine zemin hazirlamaktadir. Bu sayede, ekonomik ve toplumsal degisim ve dönüsüme ve ekonomik performansin iyilestirilmesine önemli ölçüde katkida bulunmaktadir. Bu baglamda bilgi, faaliyetlerin ve karar süreçlerinin koordinasyonunda ve dolayisiyla örgütlerin, piyasalarin ve bir bütün olarak ekonominin isleyisinde kritik bir öneme sahiptir.

Bu kitapta finansal ve ticari bilgi üretim faaliyetlerinin tarihsel gelisimi, konuyla ilgili teorik ve ampirik literatür ve konunun hukuki boyutu incelenmistir.

Içindekiler;

• Ticari ve Finansal Bilginin Ekonomik Hayattaki Rolü ve Önemi
• Bilgi Üretim Faaliyetinin Tarihsel Gelisimi ve Mevcut Durum
• Teorik ve Ampirik Literatür
• Ticari Kredilerin Rolü ve Önemi
• Türkiye’de Ticari Kredilerin Önemi
• Ticari ve Finansal Bilgi Üretimi, Depolanmasi ve Paylasilmasi ile Ilgili Hukuki Durum


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade