Son 20 yildir güvenlik olgusu devlet bürokrasisi, akademik çevreler ve özel sektörde tipki terör, baris ya da demokrasi gibi önemli bir kavramsal enflasyon yaratti.
Kavramin içerigi kadar aktörleri de çesitlendi. Güvenlik alaninin sinirlarini çizmek, sorunlari anlamak ve çözüm bulmak oldukça zorlasti. Güvenlik alaninda gri ve karanlik bölgelerin gittikçe açik bölgeyi anlasilmaz hale getirmesi kafa karisikligini artirdi. Güvenlik çalisani olmak da cesaret isteyen bir akademik uzmanlik alani haline geldi. Etnik ayrimciliga karsi ülke bütünlügü ve terörle mücadeleyi savunmaya basladiginizda “güvenlikçi” zihniyete sahip olmakla suçlanabilirsiniz.
Güven ve güvensizlik arasinda açik bir çizgi yoktur ve hiçbir ülke ya da kisi en iyi durumda bile aslinda güvende degildir. Eger güvenli bir ortamda olmadigimizi hissediyorsak baska hiçbir seyin ne oldugu önemli degildir. Güvenlik olmadan demokrasi ve insan haklari da olmaz.
Akademisyen Sait Yilmaz bu kitabinda bütün yönleriyle uluslararasi güvenligi inceliyor.
Güçlü bir teorik altyapiya sahip olan kitapta uluslararasi güvenlik konusunun hemen hemen bütün kavramlari ve kurumlari kavramsal olarak ele alinmis ve örnekleriyle açiklanmistir.
Eser, güvenlik konusunda çalismak isteyen arastirmacilar ve meraklilari için önemli bir kaynaktir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade