Lübnan asilli ABD’li felsefe yazari, romanci, mistik sair ve ressam olan Halil Cibran, (1883-1931) çagdas Arap edebiyatinin en güçlü kalemlerinden biridir. Bu eserde, Halil Cibran’in 20. yüzyilin ilk yarisinda Arap edebiyat dünyasinin önde gelen kadin yazarlarindan Lübnan’li Mey Ziyâde’ye olan mektuplari derlenmistir. Eserde ayrica, Halil Cibran’in Kendi Portresi ve Kronolojik Hayat Hikâyesi gibi bölümler de yer almaktadir. Cibran ile Mey arasindaki yazismalar 1912’de basladi ve 1931 yilina, Cibran’in ölümüne kadar devam etti. Ilk baslarda, mektuplari birer edebi yazisma seklindeydi; yirminci yüzyil Arap edebiyat dünyasinin iki önemli isminin fikirlerini, begeni ve elestirilerini birbirlerine sunduklari yazismalardi. Sonra, yazismalarin içerigi karsilikli takdirden siki bir dostluga dönüstü, ancak arkadasliklari, asklarini itiraf edene kadar çesitli safhalardan geçti. Bu çalisma, Cibran’in iç dünyasinin en derinlerine kadar inmekte ve onun en hassas duygularina isik tutmaktadir.
Edebi açidan büyük bir ilgi kaynagi olmasi disinda bu mektuplar, biyografik detaylari da açikliga kavusturmasi bakimindan önemlidir. Çeviride Cibran’in anahtar kelimeleri aynen korunarak Sark Ruhu’nun zenginligi yansitilmaya çalisilmistir.
Cibran'in eserlerini severek okuyanlar, bu kitaptaki, bir tür oto-portre niteligindeki mektuplar araciligiyla, onu daha da yakindan taniyacaklar.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade