• -20%
Osmanlı Ordusunda Nizam I Cedid 1793 1826
search
  • Osmanlı Ordusunda Nizam I Cedid 1793 1826

Osmanlı Ordusunda Nizam I Cedid 1793 1826

₺60,00
₺48,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053323884
Yazar
David Nicolle
Yayınevi
Iş Bankası Kültür Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Tarihin en bu¨yu¨k savaslarinin ayrintili döku¨mleri, hasim kuvvetlerin stratejileri, taktikleri, askerî harekâtin du¨gu¨m noktalari.
Du¨nyadaki çesitli ordularin u¨niforma, teçhizat, tarih ve teskilati, geçmisleri ve bugu¨nleri. Osmanli silahli kuvvetlerinin ilk kapsamli moder nlesme çabalari, geleneksel ve yeni askerleri, askeri potansiyeli, talimli bir ordu kurma tesebbu¨sleri.
Osmanli Imparatorlugu, Rus çariçesi Ikinci Katerina’ya karsi yaptigi ikinci savasi sonlandiran Yas Antlasmasi’ni imzaladigi 1792 yilinda bu¨yu¨k bir bunalimin içindeydi. 1768’de baslamis olan ve Rusya yaninda Avusturya’nin da bir su¨religine katilmis oldugu savaslar dizisi neticesi Kuzey Karadeniz sahilleri kaybedilmis, devlet iflas etmis, ordulari dagilmis ve kaybedilen topraklardan akan binlerce mu¨lteci muazzam bir kargasaya yol açmisti. 1789’da tahta çikan genç ve enerjik Sultan III. Selim, silahli kuvvetler basta gelmek u¨zere imparatorluk kurumlarinin mevcut halleriyle devam etmelerinin imkânsiz oldugunu anladigindan, devletin bu¨tu¨n kaderini degistirecek bir yenilenme hareketini baslatti: Nizam-i Cedid. Avrupali muadilleriyle boy ölçu¨sebilecek yepyeni bir ordu ve donanma kurmayi hedefleyen Nizam-i Cedid programi yaninda eski kurumlarin da elden geçirilip du¨zene kavusturulmasina çalisiliyordu. Tam da Fransiz Devrimi ile Napolyon Savaslari’nin bu¨tu¨n Avrupa’yi kasip kavurdugu zamana denk gelen Nizam-i Cedid döneminde Fransizlara, Ruslara, iç isyancilara ve hatta Ingilizlere karsi gu¨çlerini deneyen Osmanli askerleri, basarisizliklar yasadiklari kadar, gu¨nu¨mu¨zde unutulmus önemli basarilara da imza atabilmislerdi. Osmanli Imparatorlugu’nun kaderini degistiren bu dönemi ele aldigi elinizdeki eserde David Nicolle, Osmanli devletinin askeri potansiyelini degerlendiriyor, merkezdeki ve tasradaki, geleneksel ve yeni askerlerini tasvir ediyor.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade