• -20%
Dünyanın Başladığı Pencere Spinozanın Bilinmeyen Öyküsü
search
  • Dünyanın Başladığı Pencere Spinozanın Bilinmeyen Öyküsü

Dünyanın Başladığı Pencere Spinozanın Bilinmeyen Öyküsü

₺54,00
₺43,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752473553
Yazar
Goce Smilevski
Yayınevi
Nora Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Freud’un Kiz Kardesi kitabinin yazarindan

Gunter Grass ve Jose Saramago’nun izinde, genç bir yetenek. Goce Smilevski, nadir rastlanan türde yepyeni bir sey koyuyor önümüze. Çagdas edebiyatin Avrupali sesi, geçmisten bize kalmis bir mirasi isleyerek hayal gücüyle zenginlestiriyor ve mesajini gelecege tasimaya kararli.
-Joshua Cohen

Goce Smilevski’nin cümleleri, Tolstoy’un metinlerinden aldigim tadi hatirlatiyor bana. Kelime seçimlerindeki sadelik ve o sade kelimelerden olusan cümlelerin anlamsal derinligi… Smilevski, sadeligi devlestirme ve oradan güçlü duygular, imge ve düsünceler yaratma konusunda oldukça basarili.
-Nicholas Meyer

Evimizin çati katinda iki oda vardi. O odalarin birinde babamin dükkâninda sattigi saraplar dururdu; ötekindeyse biz çocuklar uyurduk.
Iste bu odanin penceresinde basladi çocuklugum ve dünya. Pencereden görünen manzara; bir parça gökyüzü, bir sokak, bir sira harnup agaci, bir kanal ve sinagogla okul da dahil, kanalin öte yaninda görünen binalardan olusuyordu. Babam beni sinagogda görmek için her seyini verirdi belki de. Din adami olmami istiyordu.
Erkek kardesim Gabriel, ben alti yasindayken dogdu. Babamin sürekli hasta bir kadin olarak andigi annem, dogumdan sonra daha da hastalandi ve yalnizca bes ay içinde, 5 Kasim 1638’de öldü. O günden sonra, dünyanin basladigi pencerenin yanina oturmayi aliskanlik haline getirdim. Ve sorguladim. Durmadan sorguladim

Kahkahanin ve insancil bakisin filozofu, döneminin radikal ve yalniz düsünürü Spinoza, ardinda kisisel yasamina dair pek az sey birakmistir. Bu kitap düsüncelerine verilen kiymetle ters orantili sekilde göz ardi edilen, bilinmeyen o adamin benligini betimlemeye dair iyi niyetli ve cesur bir girisim. Aforoz edilmis, kovulmus, önemsenmemis fakat en büyük derdi her zaman insanin mutluluga erismesi olarak kalmis bu filozofa kendi agzindan yazilmis bir agit...


Yazar Hakkinda:

Goce Smilevki 1975’te Üsküp’te dogdu, orada Sts. Kiril Metodi Üniversitesi’nde karsilastirmali edebiyat ve Prag’daki Karlova Üniversitesi’nde Çek edebiyati okudu. Budapeste’deki Orta Avrupa Üniversitesi’nde, Milan Kundera üzerine yazdigi tezle toplumsal cinsiyet çalismalari alaninda yüksek lisans derecesini aldi. Romanlari ve tiyatro oyunlariyla taninan yazar, Nemesis ve Nora Kitap tarafindan yayimlanan Freud’un Kiz Kardesi romaniyla 2010 yilinda Avrupa Birligi Edebiyat Ödülü’ne layik görüldü ve otuzdan fazla ülkede okurlarla bulustu. 2003’te Makedonya’da Yilin Romani Ödülü’nü ka¬zanan Dünyanin Basladigi Pencere yazarin Türkçeye çevrilen ikinci kitabidir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade