• -20%
search

1902 Doğumlular

₺144,00
₺115,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051721569
Yazar
Ernst Glaeser
Yayınevi
Yordam Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Yirminci yüzyilin ilk yarisinda dünyamizi altüst eden iki büyük savas –yasanan derin üzüntü ve acilar bir tarafa– dünya edebiyatina, baristan, kardeslikten ve insancilliktan yana çok güçlü bir soluk katti. Alman yazar Ernst Glaeser ve onun basyapiti 1902 Dogumlular, karanliklar ortasindaki bu “umutlu hava”nin bir parçasi. Savas kosullarini, savasa giden yollari ve savasin ta kendisini çocuklarin bakis açisiyla anlatmak ise bu “umutlu hava”ya ayri bir renk katti.

Sahiden de çocuklarin gözüyle anlatilan olaylarin, apayri bir etkisi var: Gerçekle baska türlü kurulan baglantilar, hayal gücünün daha çok devreye girmesi, büyüklerin ve cinselligin dünyasina dönük özel kesifl er, abartilar, çocuklari genç yasta olgunlastirabilen deneyimlere ragmen korunan masumiyet…

Savasin ve zorlu kosullarin, çocuklarin gözünden anlatilmasi 1902 Dogumlular'a da farkli bir güç ve hava katiyor… 1902 senesinde dogup, 1. Dünya Savasi'ni 12-16 yaslarinda karsilayan ve yasayan çocuklarin gözleri, insanliga dair çok sey anlatiyor. 1902 Dogumlular, özgün anlatim tarzi ve hem melankolik hem de mizahi ögeler barindiran diliyle; neredeyse bir “laboratuvar” özelligi sunan küçük bir Alman kasabasindaki gençlerin siyasi ve cinsel uyanislarini, sosyal demokrat siyasetin enternasyonalizm ile milliyetçilik arasinda sikismasini, açlik ve ekmek kavgasini çok canli bir biçimde anlatiyor.

Sonuçta karsimiza, Ernest Hemingway'in sözleriyle “Olaganüstü güzel bir roman” çikiyor…

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade