Toplumsal kutuplasma ve öfke patlamalari; ekonomik belirsizlik, politik istikrarsizlik ve güvensizlik nedeniyle güce tapan bireyler; kendini üstün gören tarafin suçu ötekine atmasi; irkçilik ve militarizmin yükselisi; vatan sevgisi ve din gibi kutsal sayilan degerlerin suistimal edilmesi… Ölüler Genç Kalir adli romaninda Anna Seghers, Hitler’i iktidara getiren toplumsal kosullarin eksiksiz bir panoramasini çiziyor.
20. yüzyil Alman edebiyatinin önde gelen yazarlarindan Anna Seghers, fasizme teslim olmamis bir aydin. Nazilerin manipülatif politikalarini ve onlara destek veren siradan bireylerin zihin dünyasini nesnel bir dil ve yaklasimla aktariyor. Seghers’e göre kendi kusagini bekleyen en zorlu mesele, gelecek kusaklari suç ve ceza konusunda uyarmak, bilinçlendirmek…
Ölüler GençKalir’in 1918-1945 yillarini kapsayan hikâyesi, Spartakist ayaklanmasina katilan genç bir isçinin yargisiz infazi etrafinda örülüdür. Farkli siniftan, farkli siyasi görüslere sahip çok sayida kurgusal karakter, genç Erwin’in yoldasi, sevgilisi, katili ya da onlarin yakini olarak beliriyor romanda. Arka planda ise utanç dolu siyasi bir tarih var: Almanya’yi istikrarsizliga sürükleyen Versay Antlasmasi, Hitler’in seçimle iktidara gelisi, saibeli Reichstag Yangini, Yahudilere kanli ve ölümcül saldirilarin yapildigi Kristal Gece ve 2. Dünya Savasi.
Ölüler Genç Kalir geçmise dair bir anlati olsa da, sosyalist Anna Seghers, kurtarilmasi gereken bir gelecek oldugunu hatirlatir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade