Sadik Hidayet’in modern Iran edebiyatinin essiz verimlerinden sayilan ro- mani Kör Baykus, kendisinin ve temsil ettigi aydinlarin fikrî manada bagli olduklari toplumdan kopukluklarini ele aldigi bir eserdir. Hidayet, romanda, Iran halk edebiyatindan beslenerek, buradan aldigi materyalleri modern edebiyat ile birlestirip yoksulluk, umutsuzluk, karanlik ve kendi zamanina dek kimsenin konusmaya cesaret edemedigi konulara deginmistir.
Kör Baykus, sarmal konulardan olusmaktadir ve sürrealist bir biçemde kale- me alinmistir. Bunun yani sira; içerdigi çokça sembol ve imgeyle edebiyat elestirmenlerinin, bugün hâlâ çözmeye çalistiklari gizemlerle doludur.
Hidayet’in ölüm korkusundan dogan bu eser, her ne kadar etkisinde kaldigi Batili yazarlarin izlerini tasisa da özgün üslubuyla etkilendigi kalemleri dahi gölgede birakmistir. Hidayet bu eserde, kadim Iran tarihi ve düsüncesine duydugu özlemi yansitirken, içinde bulundugu dönemde insanlarin ve özellikle aydinlarin yasadigi zihinsel bunalim ile zaman ve mekân içerisinde yer aramanin dogal zorluklarini kaleme almistir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade