• -20%
Aşağıdaki Yangın
search
  • Aşağıdaki Yangın

Aşağıdaki Yangın

₺150,00
₺120,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755702568
Yazar
William Golding
Yayınevi
Sel Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Nobel ödüllü yazar William Golding, Geçis Ayinleri ve Yan Yana’dan sonra üçlemenin bu son kitabinda bizi tarihin en uzun deniz yolculuklarindan birinin nasil nihayete erdigine taniklik etmeye çagiriyor.

Yolculugun bu son etabinda kahramanimiz Talbot gelecege dair hayallere dalarken, subaylar arasina yeni katilan mucit Tegmen Benét, geminin kirik pruva diregini onarmak için harekete geçer ama bu onarim hiç beklenmedik baska bir tehlike doguracaktir. On dokuzuncu yüzyil Ingilteresi’nin toplumsal dokusunu olusturan her siniftan insani bir gemide toplayan Golding bu üçlemesinde, demokrasi, özgürlük, kolonilesme, din, ahlak, bürokrasideki yozlasma, aristokrasi, milliyetçilik gibi kavramlari tartismakla kalmiyor, dönemin entelektüellerinin edebiyat ve bilime yaklasimlarini da irdeliyor.

Golding’in toplum elestirisini derin mizah anlayisiyla harmanladigi Asagidaki Yangin, sadece dünün degil bugünün sosyal yapi ve kavramlarini sorgulamanin da önünü açiyor.



WILLIAM GOLDING, 1911 yilinda Ingiltere’de dogdu. II. Dünya Savasi sirasinda Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nde görev aldi. 1961 yilina kadar ögretmenlik yapti. Bu tarihten sonra kendini tamamen yaziya adadi. 1954’te yayinlanan ilk romani Sineklerin Tanrisi 1963 yilinda Peter Brook tarafindan beyaz perdeye aktarildi. 1983 yilinda Nobel ödülüne layik görüldü ve 1988’de “Sir” unvani aldi. 1993 yilinda hayata gözlerini yumdugunda arkasinda çesitli alanlardaki eserlerinin yaninda on iki roman birakti.

Deniz Üçlemesi’nin ilk kitabi Geçis Ayinleri Booker McConnell Ödülü’nü almistir. Üçlemenin diger iki kitabi ise Yan Yana ile Asagidaki Yangin’dir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade