20. yüzyilin siradisi ve putkirici düsünürlerinden Georges Bataille Lanetli Pay adli bu yogun ve önemli metninde bize üretim ve birikim mantigina dayali kapitalist zihniyetin tam tersini; sermayeyi ve birikimi yok etmeye, bagislamaya ve paylasmaya dayali bir ekonominin temellerini gösteriyor.
Asiriliklar filozofu Georges Bataille hem bireysel hayatinda hem de toplumlarin hayatinda bu asiri enerjinin yok edilmesine büyük önem vermis; 1933 yilinda yazdigi “Harcama Kavrami” adli makalesinden sonra ekonomi üzerinde yaptigi yogun çalismalarini 1949 yilinda yayinlanan Lanetli Pay’la tamamlamistir. Azteklerin mallarini törensel gösterilerle yok edisi, potlach gelenegi, insan kurban etme, Tibet’in manastir sistemini esas almis kapali toplum yapisi, askeri ve dini Müslüman toplumlar... Bütün bunlardan 20. yüzyilin sanayi yapilarina, Marshall Plani’na ve Sovyet ekonomisine uzanan Lanetli Pay, Bataille’in doga, insan, ekonomi ve tarih felsefelerini sistematik bir bütünlük içinde ele aldigi, degis tokus, harcama, tüketim, siyasal iktidar kavramlariyla bogustugu en temel yapitidir.
Içinde yasadigimiz dünyanin her türden gerçek ve simgesel “Lanetli Pay”la tika basa doldugu günümüz kosullarinda sistemi bütünüyle alasagi etmeden hayatlarimizin düze çikamayacagini görüyorsaniz, kadim dünyalarin seslerini bugüne tasimis bir kahin olan Georges Bataille’in söyleyecegi çok sey var demektir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade