Onda dogaüstü bir güç var. Ucuz bir araba kokusunu ümitsizce kapanmis günesten, kükreyen rüzgârdan daha önemli kilabiliyor!
Dilinin görünmez isigiyla büyülenip içine düsecegimiz havai tuzagini örüyor! Varliginin nedeni bu.
Metropolün kiyisinda yasayan bir grup yoksul genç, hayata karismak için önder belledikleri çekici, karizmatik bir liderin, agabey bildikleri Nezir’in pesine takilir. Ancak “havanin içindeki gözenekleri” bile hizaya soktuguna inanan, kelimelerin “çarpici bir düzenle diline döküldügü” Nezir kendini yol gösterici olmakla sinirlamaz. Elde ettigi gücü birakmaya, hükmetmekten vazgeçmeye niyeti yoktur. Gelgelelim dört gençten sadece biri onun ezici cümlelerinin karsisinda duracaktir. O da, “Onu hissetmekten kendime egilemiyorum,” diye yakinan ve iktidarin degil de askin dilini konusan Cihan’dir.
Ask Isaretleri dil ustasi Latife Tekin’in dille hesaplastigi, karanlik bir roman. Meselesi, yazarin kendi sözleriyle: “Etkileme, büyüleme, dille iktidar kurma, gücü ele geçirme… Hayati anlamlandirarak baskalari hakkinda konusma önceliginin insana geçirdigi güç, iktidar… Kimsenin cümle kuramadigi bir yerde, cümle kurup kabile reisi olmak…” Ilk baskisi 1995’te yapilan, Tekin’in “dilsizlige, sessizlige övgü romani” olarak tanimladigi Ask Isaretleri, belki de bugün yayimlandigi günden daha güncel…
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade