• -20%
Op Oloop
search
  • Op Oloop

Op Oloop

₺140,00
₺112,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059691055
Yazar
Juan Filloy
Yayınevi
Aylak Adam
Adet
Stoktaki son ürünler


2000 yilinda 106 yasinda aramizdan ayrilan Arjantinli yazar Juan Filloy nihayet Türkçede! 1934 yilinda yayimlanan romani Op Oloop, Buenos Aires'te yasayan Fin istatistikçi Optimus Oloop'un siradisi bir gününe odaklaniyor. Yasamini da mesleginde oldugu gibi ölçerek yasamaya alismis kahramanin siradan bir günü basina gelen bir trafik kazasiyla altüst olur. Filloy'un düzmece dili, Optimus Oloop'un ruhsal çöküsüne giden yolu an be an döser. Ruhun felsefecisi bir yazardan, çagina olaganüstü bir bakis.

Juan Filloy, Shakespeare ve Max Ernst'in bildigi gibi mizah her yeri istila etmis durumda.

- Julio Cortázar

“Biz Arjantinliler gerçek mizahçilarimizin sonuncusu olan Juan Filloy'u da kaybettik. Filloy, ruhun filozofuydu; 3 asra da taniklik etmis bir adamdi o, çünkü zamanin akintisina kapilmadan nasil yasayacagini hep bilmisti.”

- Luisa Valenzuela

"Filloy, son zamanlarda genç yazar ve elestirmenlerce yeniden kesfedildi. Bu yazar ve elestirmenler, onu Jorge Luis Borges'le, hatta Balzac'la karsilastiriyorlar… FreudOp Oloop'u o kadar çok sevmisti ki Filloy'a bir tebrik mektubu göndermisti.”

- The Telegraph

“Henry Miller ve Céline'in gösterdikleri üzere, özgürlügü kullanmak önemli bir meseledir ve bir baska önemli mesele de Filloy'un bunu onlardan önce gerçeklestirmis olmasidir.”

- Bernardo Verbitsky

Juan Filloy
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade