• -20%
Hatırla
search
  • Hatırla

Hatırla

₺139,00
₺111,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052852675
Yazar
Seran Demiral
Yayınevi
Tudem Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Hatiralarimiz olmadan da biz “biz” miyiz?

Gençligin nabzini tutan yapitlarindan tanidigimiz Seran Demiral’in kaleme aldigi Hatirla, hafizasini yitirmis bir kizin geçmisini yeniden kesfetmesine ve hayatini yeniden kurmasina taniklik ettiren, çok katmanli bir roman.

Okurlarini, Ani adinda on üç yasindaki bir kizin kaybolan hatiralari arasinda merak uyandirici bir yolculuga çikaran yazar, kimlik-aidiyet kavramlarindan yola çikarak, kisiyi kendi yapan gerçeklikleri üzerine düsündürüyor.

Hafiza ekseninde akip giden sürükleyici anlatiminin arka planinda, belirli bir olaya ve duruma karsi eylemsiz kalmanin etik ve insanî boyutlarini irdeleyen Hatirla, vicdaninin sesini dinlemekten yoksun bireylerin yüregini yumusatiyor.

Ani'nin, hastanede gözlerini açtiginda ilk animsadigi sey, hiçbir sey hatirlamadigi olur. Günlük hayata dair bazi ayrintilari hatirlasa da, kendi benligine dair zihninde en ufak bir belirti yoktur. Adi nedir? Neden hastanededir? Karsisinda duran, yüzü aglamakli kadin da kimdir?.. Geçmisini tek kalemde silip atan zihni adeta yeni dogmus bir bebeginki kadar berrak ve temizdir. Belli ki yasadigi bir kaza yüzünden hafizasi ona kötü bir oyun oynamistir. Simdi küllerinden yeniden dogup, kaybettigi anilarinin ve onu bu duruma getiren olaylarin izini sürme vaktidir. Hatirlamak, artik Ani için kimligine kavusmak demektir. Oysa, gerçeklere ulasma umuduyla çiktigi zorlu yol, kendi ve yakin çevresinin hayatlarina dair tahmin bile edemeyecegi sirlarla örülüdür…

Içine dogulan degil de seçilen bir hayati yasamak üzerine kurulu, içten ve cesur bir anlati sunan Hatirla; önyargi, pismanlik, hayal kirikligi gibi insan ruhunu kemiren duygularin nedenlerini ve yansimalarini sorguluyor.

Geçmisinin izini süren bir kizin dününü, bugünü ve yarinini karamsarliga düsmeden, umut dolu bir sarmalda bulusturan Seran Demiral, anilar, bellek, zaman ve imgeler üzerine çesitli varsayimlarda bulunarak genis genis düsündürmeyi ihmal etmiyor. Söylesenize, bir insan hiçbir hatirasi olmadiginda da yine ayni kisi olur mu?


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade