• -20%
search

Gondolinin Düşüşü

₺325,00
₺260,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057762689
Yazar
J. R. R. Tolkien
Yayınevi
Ithaki Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Tolkien’in yayimlanmamis eserleri arasinda Christopher Tolkien’in yayima hazirladigi son kitap olan ve Kadim Zamanlar’in üç büyük öyküsünden biri olarak tasarlanan Gondolin’in Düsüsü nihayet Orta Dünya hayranlariyla bulusuyor!

Etrafini kusatan daglarin ortasindaki bir ovaya insa edilmis ve dört bir yani düsmanlarin orayi bulmasini engelleyen bir büyüyle çevrelenmis olan efsanevi Gondolin sehri yüzyillardir ayaktaydi. Gondolin sehrinde magrur ve adil bir Elf halki yasiyordu. Gondolin disinda kalan yerler ise Morgoth’un boyundurugu altindaydi ve ister Insan olsun ister Elf, herkes kölelik hayati yasiyordu.

Elf ve Insan kavimlerinin cefasina kulaklarini tikayan Valar arasinda Morgoth’a karsi planlar kuran tek tanri ise Sularin Efendisi, Derinlerin Sakini Ulmo’ydu. Akarsularin aktigi, göllerin uzandigi ve denizlerin kiyisi olan her yerin efendisi olan Ulmo kendisine bir ulak seçerek onu Gondolin’e gönderecekti. Ve böylece Orta Dünya’da çaglar boyunca yankilari hissedilecek bir olaylar silsilesi baslamis olacakti.

J.R.R. Tolkien’in “bu hayali dünyada yazdigim ilk öykü” diye niteledigi Gondolin’in Düsüsü, Christopher Tolkien’in öykünün geçirdigi evrime dair notlari ve Alan Lee’nin artik klasiklesen tarziyla çizdigi illüstrasyonlariyla her Tolkien severin kütüphanesine katmak isteyecegi bir eser.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade