• -20%
Denizin Tuzu
search
  • Denizin Tuzu

Denizin Tuzu

₺299,00
₺239,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052998137
Yazar
Ruta Sepetys
Yayınevi
Pegasus Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


1945 Kisi. Ikinci Dünya Savasi. Dört mülteci. Dört hikâye.

Ikinci Dünya Savasi Dogu Prusya’da son günlerine girmisken birçogu sir saklayan binlerce mülteci çaresiz bir özgürlük yolculuguna çikmistir. Aralarinda, kurtulus vadeden Wilhelm Gustloff adli gemiye ulasmaya çalisirken yollari kesisen Joana, Emilia ve Florian da vardir. Sartlar yüzünden bir araya gelmek zorunda kalan bu üçlü, güvenlige giden yolun her adiminda güçlerinin, cesaretlerinin ve birbirlerine olan inançlarinin sinandigini görecektir.

Tam özgürlüge kavustuklarini düsündükleri sirada bir felaket yasanir. On bin kisi hayatta kalmak için savasmak zorundayken ülke, kültür ve sinif farkinin anlami kalmayacaktir.

“Ruta Sepetys, tarihin çatlaklarina düsüp unutulmus insanlarin temsilciligini yapiyor.”

The New York Times

“Sepetys tarihin kayip yapraklarini gün isigina ustaca çikariyor. Bu roman, savas ve gaddarliga karsi güç ve dayanikliliga bir övgü.”
Publishers Weekly

“Kisa bölümler ve karakterlerin yavas yavas ortaya çikan hikâyeleriyle elinizden birakamayacaginiz bir eser. Hüzünlü, tarihsel ve biraz umutlu.”
Kirkus Reviews

Carnegie Medal Ödülü

Golden Kite Ödülü

“Bu kitap gençlerin kitap okuma nedenlerinin hepsini içeriyor: bilgi, romans, harika ve sinir bozucu karakterler. Denizin Tuzu okurlarin kalbini kiracak, sonra da biraz daha saglam bir sekilde tekrar birlestirecek.”
Voya

“Sepetys gençlik kurgusunda tam bir usta. Epik bir trajedinin panoramik manzarasini detayli ve içten bir perspektife oturtmayi bir kez daha basarmis.”
Entertainment Weekly

“Heyecanli bir roman. Sepetys 1945 kisinda yasanan olaylari derin karakterlerle doldurup tarihi beceriyle islemis. Sade stilini hayatin içinden detaylarla dösemis.”
The Washington Post

“Bu harikulade eser, karakterlerinin temsil ettigi binlerce gerçek insani hafizalarimiza yerlestirip akillarimiza kazinacak. Bizden hikâyelerinin ve anilarinin suya karisip kaybolmamasini istiyor.”
Booklist

“Insanin içine oturan, yürek burkan, umut dolu ve etkileyici bir hikâye. Uzun zamandir okudugumuz en iyi gençlik romanlarindan biri.”
Salt Lake Tribune

Ruta Sepetys, eserleri altmistan fazla ülkede, kirktan fazla dilde yayimlanmis, The New York Times çoksatanlar listesinin zirvesinde yer edinmis tarihsel kurgu yazaridir. Carnegie Medal ödüllü yazar, tarih ile edebiyatin küresel farkindalik ve birliktelige katkilarina gönülden inanmaktadir. NATO, Avrupa Birligi, Birlesik Devletler Kongresi ve dünya çapinda birçok konsoloslukta konusmalar yapmistir. Michigan’da dogmus ve büyümüstür, ailesiyle Tennessee’de yasamaktadir.


Ruta Sepetys
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade