Bilimkurgu edebiyatinin en önemli destanlarindan Kültür Serisi nihayet Türkçe!
“Banks’in kitaplarindan hiçbirini okumadiysaniz, birini okuyun. Sonra bir baskasini… Kötü kitaplari bile iyidir, iyileriyse hayret vericidir.”
- Neil Gaiman
“Banks bir fenomen… alisik olmadigimiz caziplikte bir enerji ve zarafetle, katiksiz bilimkurgu yaziyor.”
- William Gibson
Hem spekülatif kurgu hem de ana akim edebiyat sahasinda eserler veren Iain M. Banks, ütopyaci bilimkurguyu Kültür Serisi kitaplariyla devasa bir oyun sahnesine tasisa da ideolojilerle ilgili derdini, tarihsel bakis açisini asla kaybetmedi. Her ne kadar kariyerindeki ilk büyük çikisini 1984 yilinda yayimlanan Esekarisi Fabrikasi adli kitabiyla yakalasa da döneminin en önemli yazarlarindan biri olmasini saglayan eserleri bilimkurgulariydi. Phlebas’i Hatirla ile baslayan Kültür Serisi ise birçoklarinca sadece uzay operasinin degil bilimkurgunun en önemli yapitlarindan biri olarak kabul edilir.
Savas galaksiye yayilmisti. Kayip milyarlarcaydi. Uydular, gezegenler, yildizlar mahvolusun esigindeydi. Hepsinin ardinda ise tarihin baslangicindan beri birbiriyle kavgasi devam eden fikirler vardi. Idirliler inançlari için savasiyorlardi; Kültür ise varolus hakkini korumak için. Bu savas prensiplerin savasiydi. Teslim olmak söz konusu olamazdi.
Bu kozmik çatismanin ortasinda kalan ve bir Degisçin olan Horza ise belki de hayatinin görevindeydi. Terk edilmis bir Ölü Gezegeninin labirentlerinde, kaçak bir Zihin saklaniyordu. Idirliler de Kültür de sofistike bir yapay zekâ birimi olan Zihin’in pesindeydi. Horza makineler ve insanlardan olusan bir mürettebatla o Zihin’i bulmak zorundaydi. Onun ve milyarlarin hayati buna bagliydi. Tek bir kisi koca bir galaksinin seyrini degistirebilecek miydi?
Phlebas’i Hatirla, cevabi kolay olmayan sorularin kitabi.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade