Emine, Suat Dervis’in gazete ve dergilerde tefrika edilen ve onun edebiyat yolculugunda mihenk taslari sayilabilecek Emine ve Sonu Güzel adli romanlarindan Yurdumun Isiklari ve Kadin Asksiz Yasamaz isimli novellalarindan olusuyor. Emine, hem yazildigi dönemin ruhunu yansitmasi hem de genelde insan, özeldeyse kadin psikolojisine dair isaret ettikleriyle ayri öneme sahip.
“Emine, savas travmalari üzerine kurulu. Babasi cepheden dönmemis, annesi ve kardesiyse evleriyle birlikte yanarak ölmüs bir kimsesiz Emine. Roman, savasin yaralarini sarmaya çalisan bir toplumu ve Mütareke Dönemi Istanbul’u fonunda bu küçük kizin büyümesini anlatiyor. Savas travmalari gibi, etkileyici finaliyle kadin özgürlesmesini, hiç yoktan bir kadinin uyanisini konu edisi de Sonu Güzel ile kardes kiliyor bu eseri.
Suat Dervis’in toplumcu gerçekçi dönemi Bu Roman Olan Seylerin Romanidir yahut Istanbul’un Bir Gecesi’yle baslatilir. Oysa Emine tüm bu sinifsal uyanisi, magdurun, ezilenin sesini duyurmayi siar edinecek bir Suat Dervis’i müjdeliyor ta 1930’da.
Sonu Güzel ve Emine’nin tefrika edilislerinden doksan yil sonra yeniden dolasima sokulmasi heyecan verici.”
-Serdar Soydan
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade