Insan, dogadaki en tahrip edici canlidir; hep ihtiyacindan fazlasini tüketir, talepleri bitmez. Her zaman sinirlarinin ötesine geçme arayisi içindedir; geçer de, fakat bu gelismenin dogada ve kendisinde yaratacak olumsuz etkilerini hesap etmez, doganin kiymetini bilmez.
Yasam güvencemiz dogayi asiri hirslarimizdan dolayi yok ederken bir yandan da doga tarafindan cezalandiriliyoruz; asiri sicaklikla, orman yanginlariyla, sularin azalmasiyla… Fakat insanlik hâlâ bunun farkinda degil. Hâlbuki bugün geldigimiz nokta insan eylemlerinin bir sonucu.
Tarim ve Çevre Bakanligi’nin verilerine göre, Türkiye’de zararli böcek öldürücü (pestisit) tarim ilaci kullanimi 2014 yilindan itibaren 2018 yilina kadar ki bes yil içinde yüzde elli artti. Bu göremedigimiz aci gerçek bize elimizle kendimizi, topragimizi, canlilari her geçen gün daha çok zehirledigimizi gösteriyor. Sürdürülebilir bir yasam için toplumun her kesimin çevre konusunda bilinçlenmesi yeni bir çevre ve tarim politikalari olusturulmasi gerekmektedir.
Bu kitap, toprak basta olmak üzere doganin daha iyi taninmasi ve korunmasina yardimci olmaya çalisirken belli bir bilince erisip ekolojik okur yazarligimizi arttirarak yasanabilir bir gelecek insa edilebilme sansimizin hâlâ var oldugunu anlatmaya çalisiyor.
Eger balçiktan yapilmissam
Bütün dünya yurdumdur benim
Bütün mahluklar da (canlilar) yakinlarim
XI. yüzyilda Ispanya'da yasamis Arap kökenli kadi, tarihçi, matematikçi ve astronomi bilgini Said Ümeyye el-Endelüsi (1029-1070)
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade