• -20%
search

Şiiristan

₺300,00
₺240,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786055836108
Yazar
Muhammet Nur Doğan
Yayınevi
Yelkenli Yayın Evi
Adet
Stoktaki son ürünler


Şiirlerin seçimi, nesre çevirisi ve şerhi hemen hemen on yıl süren yoğun bir çaba sonucu gerçekleşen bu antoloji milletimizin İslam kültür ve medeniyet dairesine girdiği dönemden başlayarak 20. Yüzyılın başlarına (Miladi 1085-1895 yılları arası) kadar süren uzun bir zaman diliminde yaşamış 91 şaire ait 265 büyüklü küçüklü şiiri, bu şiirlerin günümüz diline aktarımını ve önemli bir kısmının şerhini içermektedir.

Şerhlerin bir kısmında iddiayı ispat maksadıyla başka beyitler ve mısralardan şahitler getirilmiş ve böylelikle metin şerhi çabasının aslında bilimsel bir faaliyet olduğu hususu gösterilmeye çalışılmıştır.

Özellikle klasik Türk edebiyatının lirizmi en yüksek şiirlerinin seçilmesi sureti ile hazırlanan bu antolojiye “şiir ülkesi” veya “şiir güllerinin açtığı bahçe” anlamına gelen Şiiristan adı verilmiştir.
Uzun ve yorucu bir çabanın sonunda varlık sahnesine çıkan bu kitap, küllerinden yeniden doğmaya çalışan milletimizin varlığını, istiklâl ve istikbâlini 15 Temmuz’da canıyla ve kanıyla koruma mücadelesinde destanlar yazan, milletimizin şehit ve gazi evlatlarına armağan edilmiştir.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade