• -20%
Berceste Beyitler 2
search
  • Berceste Beyitler 2

Berceste Beyitler 2

₺260,00
₺208,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051558288
Yazar
Emrah Gökçe
Yayınevi
Ötüken Neşriyat
Adet
Stoktaki son ürünler


Dönülmez aksamin ufkuna henüz varmadigimiz, vaktin çok geç olmadigi demlerde güzeran ederken, geldi geçti ömrüm benim sol yel esip geçmis gibi, demeden, yeniden hayati mânâlandirmamiz gerekiyor.
Anlayamadigimiz seyleri yok farz etme kolayligindan kaçarak, biraz gayretle, acaba anlayabilir miyiz, sorumluluguna dogru yol alma isini üstlenmeye çalistik. Lisanin sadece insanlar arasinda bir anlasma araci olmadigini ayni zamanda nesiller arasinda bir köprü vazifesi gördügünü idrak ederek nesilleri birbirine rabtetmeye gayret ettik. Ecdadimizin manevî mirasinin gözler önüne serilmesine küçük de olsa bir katkisi olursa, bu eser gayesine ulasmis sayilacaktir. Bu eserin fikri, hissiyati, kabiliyeti büyük yara almis günümüz insanina yeni ufuklar açmasi temel gayelerimiz arasindadir.
Berceste Beyitler hazirlanirken siirlerin Arap harfli Türk alfabesiyle yazimi, vezni, Lâtin harfleriyle yazimi, sairi ve günümüz Türkçesine aktarilmis hâlleri bir arada verildi. Bununla, kitabi eline alan okurun bir beyitle ilgili izah edilmesi gereken hemen her seyi bir arada görmesi ve klâsik siir deryasindan bir nebze de olsa tatmasi amaçlandi. Türkçe siirlerin yani sira zaman zaman Farsça siir parçalarina da yer verildi. Insanoglunun müsterek yitigi olan hikmetin pesine düsülmeye çalisildi.




1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade