Marksizmin dar bir konuda ayrintili incelemeleri çok azdir. Bunlarin en ünlü ve bugüne dek asilamayan örnegi, Marx’in, Louis Bonaparte’in Aralik 1851’de gerçeklestirdigi hükümet darbesini inceleyen Louis Bonaparte’in 18 Brumaire’i adli çalismasidir.
Elinizdeki Boris Hessen kitabi da, iste bu türden, görece dar kapsamli bir konuyu toplumsal gelismenin ayrintilariyla alabildigine aydinlatan, ender bulunan Marksist incelemelerden biridir.
Kitabin konusu, 1931 yilinda Londra’da toplanan Bilim ve Teknoloji Tarihi Uluslararasi Kongresi’nde, Sovyet heyetinin üyesi olan o günkü Moskova Fizik Enstitüsü Müdürü Boris Hessen’in, Newton konusunda sundugu bildiridir.
“Newton’in Principia’sinin Toplumsal ve Iktisadi Kökleri” basligini tasiyan bu essiz bildiri, Bati’nin yari tanri bir deha saydigi bir bilim insaninin, nasil kendi çaginin üretim güçlerinin, toplumsal iliskilerinin, sinif mücadelesinin, bilimsel ve düsünsel gelisme ve çekismelerinin ürünü oldugunu, titizlikle seçilmis somut ayrintilar ve ödünsüz bir kuramsal yaklasimla, inanilmaz bir durulukla gözler önüne seriyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade