Meslege yeni baslayan sosyal hizmet uzmanlari, genellikle ivedi ihtiyaçlari bulunan bireylerle genelci uygulayicilar olarak çalisirlar. Nitekim ögrencilerin bireylerle çalismada beceri ve anlayis gelistirmeleri önemli olmakla birlikte, sosyal hizmet uzmanlarinin çalismasi gereken toplulugu ve örgütsel baglami anlamak da önemlidir. Bu kitabin ana fikri, müracaatçilarimizi ve çalismalarimizi etkileyen güçlerin bilincinde olarak ve bu güçlerin degerini bilerek daha etkili meslek elemanlari olabilecegimizdir.
Bu kitap, ögrencileri “makro sistemleri” anlamaya, bu sistemler içinde ve bu sistemlerle birlikte çalismaya hazirlamak için tasarlanmistir. Sosyal hizmet yöntemleri terminolojisinde bireyler, aileler ve küçük gruplar, küçük ve kendi kendine yeten varliklari ifade eden “mikro sistemler” olarak görülür. Buna karsilik “makro sistemler”, çesitli düzeylerde tanimlanabilen büyük ve karmasik birimlerdir: Genel topluluk, topluluk içindeki bir sistem (ruh sagligi sistemi gibi), kurumlarin etkilesimi ve sadece belirli hizmetleri sunan bir kurum.
Makro düzeydeki konulari daha iyi anlamak suretiyle sosyal hizmet uzmanlari, faaliyet gösterdikleri sosyal ve politik topluluklarla ilgili bilgileri yorumlayabilir ve ayrica kurumlarin (kendi kurumlarinin ve diger kurumlarin) nasil isledigine dair daha derin bir anlayisa sahip olabilirler. Bu artan anlayis sayesinde, sosyal hizmet uzmanlari bireylere ve ailelere yardim etme açisindan daha iyi bir konumda olacaklardir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade