• -20%
Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 3 Hellenistik Dönem
search
  • Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 3 Hellenistik Dönem

Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 3 Hellenistik Dönem

₺360,00
₺288,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057931405
Yazar
Mehmet Ali Kaya
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler


Büyük Iskender’in imparatorlugu döneminden (IÖ 334-323) baslayip IÖ 30 yilina kadar devam eden, takriben 300 yillik zaman dilimi tarihte Hellenistik Dönem olarak bilinir. Sentez bir kültürün yaratildigi bu dönemin aktörleri, Ptolemaioslar (Misir), Seleukoslar (Suriye), Kappadokya, Pontos, Bithynia, Pergamon kralliklari ile IÖ 278/277 yilinda göçle gelip Orta Anadolu’ya yerlesen Galatlar, diger yerli kabileler ve kent devletleridir.

Hellenistik Dönem’de yasanan anlasmazliklarin, savaslarin, baris ve ittifaklarin taraflari olan bu kralliklar ve devletler, IÖ 3. yüzyilin sonlarina dogru Roma Cumhuriyeti’nin büyük bir siyasal güç olarak yükselisine taniklik ettiler. IÖ 190-188 yillari arasinda Firat Nehri’nin batisindaki tüm Türkiye topraklarini siyasi nüfuzu altina almayi basaracak kosullari olusturan Roma, kurdugu eyaletlerle (Asia, Bithynia Pontos, Kilikya, Suriye) bugünkü Türkiye topraklari üzerindeki dogrudan yönetimini kademeli olarak genisletti. Bu sürecin Pontos Krali Mithridates’in yükselisi ve Roma ile savaslari çerçevesinde gelismesiyle Mithridates Savaslari’nin sonunda (IÖ 63) Roma’nin egemenlik politikasi yeniden biçimlendi. IÖ 30 yilina kadar sürdürülen bu politikaya, eyaletlerin yani sira hellenizasyon (kentlesme) politikasi, bagimli kralliklarin ve krallarin (Galat kökenli krallar, Armenia, Galatya, Paphlagonia, Kappadokya, Kommagene, Gordyene, Osroene kralliklari) tayini ile Parthlarla anlasmazliklar ve savaslar da dahildi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya’nin birinci ve ikinci el kaynaklari kullanarak yaptigi bilimsel bir arastirmanin ürünü olan ve akici bir dille kaleme alinan bu kitap, Türkiye’nin Eskiçag Tarihi’nin üçüncü cildini olusturmaktadir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade