• -20%
İslam Dini Ve Mezhepleri Tarihi 2 İslam Akaid Sisteminde Gelişmeler
search
  • İslam Dini Ve Mezhepleri Tarihi 2 İslam Akaid Sisteminde Gelişmeler

İslam Dini Ve Mezhepleri Tarihi 2 İslam Akaid Sisteminde Gelişmeler

₺190,00
₺152,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789754375756
Yazar
Yusuf Ziya Yörükan
Yayınevi
Ötüken Neşriyat
Adet
Stoktaki son ürünler


Bu kitap, Prof. Yusuf Ziya Yörükân’in kaleme aldigi kelâm tarihi ile ilgili bir çalismadir. O, burada, Hz. Ali zamaninda çikan dinî ayriliklardan bu yana meydana gelen fikir hareketlerini, bunlardan bilhassa Selef akîdesini, Hasan-i Basrî meclisinde baslayan fikir ve akîde münakasalarini, Emevîlerin yikilis ve Abbasîlerin kurulus devirlerindeki gelismeleri, devir devir vücuda gelen dinî hareketleri arastirmaktadir. Yani, kelâm tartismalarinin en yogun bir sekilde yapildigi mezhepleri, özellikle Sünnî akaid sistemindeki gelismeleri konu edinmistir. Bir baska ifade ile, mezheplerin tesekkülüne vesile olan meselelerin veya asillarin felsefî tahlillerini yaparak, bize bir kelâm ilmi tarihi sunmaktadir.
Prof. Y. Z. Yörükân, dinî esaslarin degisik yorumlamalara tabi tutulmasiyla Ehl-i Sünnet akîdesinin almis oldugu sekilleri, bu farkli yorumlamalarin ne gibi mezheplerin dogmasina zemin hazirlamis oldugunu göstermeye ve bir Türk mezhebi olarak nitelendirdigi Mâturidîlige ne sekilde varmis oldugunu çesitli karsilastirmalar yaparak tanitmaya çalismaktadir.
Ehl-i Sünnet olarak anilacak olan, Es’arîlik ve Mâturidilik ve Türk Müslümanliginin esaslarini ögrenebilmek için, o devirdeki dinî vaziyetin ne oldugunu ve Selef’in kabul ettigi esaslar ile bu esaslarin felsefî tahlil ve tefsirinden dogan mezheplerin neler oldugunu daha yakindan tanimamiz gerekmektedir.
(Arka Kapak)

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade