• -10%
search

Şirketler Hukuku Şerhi Türk Ticaret Kanunu Md.

₺5.750,00
₺5.175,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750266676
Yazar
Kemal Şenocak
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stokta yok


Ülkemizde gerçek anlamda hazırlanan ilk ticaret hukuku şerhi çalışması olan bu eser, Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK editörlüğünde farklı hukuk fakültelerinde görev yapan 47 ticaret hukuku hocası tarafından kaleme alınmıştır. Bu kadar kapsamlı, müşterek bir eser üretme projesinin başarılı bir örneği olması açısından büyük önem arz etmektedir.
Eser, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun şirketler hukukuna ilişkin hükümlerinin (md. 124-644) şerhidir. Şerh hazırlanırken Türk Ticaret Kanunundaki sistematik benimsenmiştir.
 Madde sistematiğinde ise, ilk kısımda madde metni ve maddenin gerekçesi ile ulusal ve uluslararası literatür taranarak oluşturulmuş son derece zengin bir madde kaynakçası yer almaktadır.
 Açıklama kısmında ise, önce klasik şerhlerde olduğu gibi giriş kısmında maddeye ilişkin genel bilgiler verilmiştir. Ardından her maddede yer alan tüm kavramlar ve hükümler hem teori hem de uygulama açısından detaylı bir şekilde şerh edilmiş, karşılaştırmalı hukuk açısından incelenmiş ve dipnotlarda ise maddelere ilişkin uygulama örnekleri Yargıtay kararları ile zenginleştirilmiştir.
 Özellikle uygulamada tereddüt yaratan konulara İsviçre ve Alman Hukukundaki görüşler ve yazarların değerlendirmeleri ile çözümler önerilerek okuyucuya yol gösterilmeye çalışılmıştır. Bu anlamda şerh, kapsamlı bir doktriner inceleme ve bu incelemenin ışığında uygulamanın nasıl olması gerektiğinin bir açıklaması olarak okuyucuya sunulmaktadır.
 Dört yılı aşkın yoğun ve yorucu bir çalışma sonucu ortaya çıkmasına rağmen, Şerhin ilk basısında gözden kaçan bazı eksikliklerin, genişletilmesi gereken kısımların olması muhtemeldir. Siz, okuyucularımızdan gelecek eleştiriler doğrultusunda Eserin sürekli güncellenerek, yaşayan bir eser ve şirketler hukuku alanında çalışan bir hukukçunun başucu kitabı olması hedeflenmiştir.

 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade