• -10%
search

Sermaye Şirketlerinde Bölünmede Alacaklıların ve İşçilerin Korunması

₺280,00
₺252,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750283512
Yazar
Aziz Gurur
Yayınevi
Seçkin Yayıncılık
Adet
Stoktaki son ürünler


Bir yeniden yapılandırma modeli olan ve şirketler için değişen koşullara uyum sağlama hususunda çözümler sunan bölünme işlemi, günümüz ekonomik düzeni içerisinde şirketlerin başvurmayı tercih ettiği bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bölünme işlemine ilişkin mevcut düzenlemeler ve gerekçeleri incelendiğinde, bir taraftan yeniden yapılandırma işlemlerinin uygulanmasının kolaylaştırılması amaçlanırken diğer taraftan söz konusu işlemin niteliği ve barındırdığı riskler nedeniyle ortakların, alacaklıların ve işçilerin korunması amaçlanmıştır. Bu çalışmanın konusunu da sermaye şirketlerinde bölünmede alacaklıların ve işçilerin korunması oluşturmaktadır.
Çalışmanın ilk bölümünde bölünme işleminin tanımı, bölünme işlemine hakim olan ilkeler, şirketleri bölünmeye teşvik eden nedenler, bölünmenin türleri, bölünme süreci ve bu süreçte yapılması gerekenler ile bölünmeye katılan şirketlere, ortaklara ve alacaklılara genel ve kapsamlı bir koruma sağlayan sorumluluk davası incelenmiştir.
Çalışmanın ikinci bölümünde bölünmede alacaklıları koruma amacı çerçevesinde öngörülen müesseseler üzerinde durulacaktır. Bu bağlamda, bölünme sürecinde ve sonrasında alacaklıları koruyucu özel ve genel hükümler ayrıntılı şekilde incelenmiş, diğer taraftan şahıs şirketlerinin bölünmesine izin verilmemesi ve alacaklılara inceleme hakkı tanınmaması konuları da ele alınmıştır.
Çalışmanın üçüncü bölümünde ise 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nda düzenlenen bölünmede işçilerin korunmasına ilişkin hükümler, 4857 Sayılı İş Kanunu ve diğer Kanunların ilgili hükümleriyle karşılaştırılmak suretiyle kapsamlı bir şekilde ele alınmış, bu bağlamda işçileri koruyucu hükümlerde yer alan eksiklikler değerlendirilerek, değişiklik önerileri sunulmuştur

Baskı Tarihi:2023 Mart

Sayfa Sayısı:152

Boyut:16*24


Aziz Gurur
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade