• -10%
search

Şirketlerde Organik Bağ ve Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması

₺290,00
₺261,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750283468
Yazar
BERK ARDA YURDAKUL
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk hukukunda Yargıtay içtihatlarıyla geliştirilmiş bir kavram olan "organik bağ", hukukun birçok alanında uygulanmakta olup, alacaklılara Türk Medeni Kanunu'nun 2. maddesinde hükme bağlanmış olan "dürüstlük kuralı" ve "hakkın kötüye kullanılması yasağı" ilkesine dayanarak alacaklarını tahsil imkanı tanımaktadır. Organik bağ; Yargıtay içtihatlarıyla şekillendiğinden, kavramın yargılamadaki rolü ve kavramın tespitindeki usuli ilkeler önem arz etmektedir.
Uygulamada alacaklılardan mal kaçırmak amacıyla ve dürüstlük kuralına aykırı hareketlerle paravan şirketler kurulduğu, bu yolla alacaklıların mağdur edildiği sıklıkla görülmektedir. Bu çalışmanın ortaya çıkarılmasındaki temel amaç, alacaklıların uğradığı zararın nasıl karşılanacağının, sınırlı sorumluluk ilkesine güvenerek tüzel kişilik perdesinin ardına sığınan yahut benzeri hileli işlemlerle sorumluluktan kurtulmak isteyen kişilerin tespiti için hangi hukuki yollara başvurulabileceğinin okuyucuya aktarılmasıdır.
Çalışmada; organik bağın kapsamı, unsurları, kıstasları ve yargılamadaki rolü incelenmiş, anılan kavram tüzel kişilik perdesinin kaldırılması, muvazaa, tasarrufun iptali, birlikte istihdam ve benzeri hukuki kavramlarla karşılaştırılmış, bu kavramlarla olan benzerlik ve farklılıkları ortaya konmuş, organik bağ kavramının karşılaştırmalı hukukta ortaya çıkışı ve gelişimi araştırılmış, Amerikan, İngiliz ve Avustralya hukukundaki teori ve uygulamalara yer verilmiştir.
BASIM TARİHİ:2023
SAYFA SAYISI:176
BOYUT:16x24

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade