• -20%
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek
search
  • Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek

Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek

₺229,00
₺183,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052993088
Yazar
Irvin D. Yalom
Yayınevi
Pegasus Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


“Günesin ya da ölümün yüzüne dogrudan bakamazsiniz.”

Ölüm korkusu insanlari hayvanlardan ayiran seydir; her din, her kültür bu korkuyu yatistirmaya çalismaktadir. Yalom, yasadigimiz anksiyetelerin çogunun özünde ölüm korkusunun yattigini söylüyor. Bunu anlamamiz ise genellikle bir “uyanma deneyimi” sayesinde gerçeklesir: bir rüya, yakinini kaybetme, hastalik, travma, yaslanma…

Kendi ölümlülügümüzle yüzlesince önceliklerimizi yeniden belirler, sevdiklerimizle daha derinden iletisime geçer, hayatin güzelliklerini daha çok takdir edip kendimizi gerçeklestirmek için gerekli riskleri almaya daha istekli oluruz.

Irvin Yalom, “Ben de herkes gibi ölümden korkarim… Bir türlü kurtulamadigimiz karanlik gölgemizdir o bizim,” diyor. Ancak bu eserinde ölümle yüzlesen hastalarinin çogunun hayatlarini nasil degistirdigini ve zenginlestirdigini, onlar için gerçekten önemli olan kararlari nasil verdiklerini mercek altina aliyor. Yalom kitabi için, “Karamsar bir kitap degil bu… daha çok her anin ne kadar degerli oldugunun bilinmesini umuyorum,” diyerek, ele aldigi konunun önemini vurguluyor.

“Yalom terapist koltugunun Sehrazad’i. Eserleri tek kelimeyle muhtesem.”

Laura Miller, New York Times

“Irvin Yalom bizi çevreleyen seytanlar hakkinda bir melek gibi yaziyor.”

Rollo May

“Günese Bakmak, ne bir ders kitabi ne de siradan bir kisisel gelisim kitabi. Felsefi oldugu su götürmez ancak kesinlikle sikici degil. Her bölümü hastalarinin anekdotlariyla dolu.”

Washington Post

“Peki, ölüm dehsetine karsi ne yapabiliriz? Yalom’un sundugu tedavi baskalariyla gerçek baglar kurmayi, gerçekten yasadigini hissetmeyi ve baskalarinin hayatlarinda olumlu etkiler yaratmayi içeriyor. Bu bariz görünen amaçlara ulasmak elbette kolay degil: Hangi düsünen ve hisseden insan hayatini pismanlik duymadan yasayabilir ki?”

San Francisco Chronicle

“Irvin Yalom, güzel ve cesur bir kitap yazmis. Ölümle yüzlestigi kadar teskin edici bir kitap. Yalom, hepimizin yüzlesmesi gereken bir paradoksu anlamamiza yardimci oluyor: Fiziksel ölüm bizi yok eder ancak ölecegimizi bilmek bizi kurtarir.”

George Valliant, Harvard Üniversitesi Tip Fakültesi Yetiskin Gelisimi Bölümü Baskani

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade