• -20%
Operatör Emin Erkul Milli Mücadele Ve Cumhuriyet Devrine Ait Hatıralar
search
  • Operatör Emin Erkul Milli Mücadele Ve Cumhuriyet Devrine Ait Hatıralar

Operatör Emin Erkul Milli Mücadele Ve Cumhuriyet Devrine Ait Hatıralar

₺125,00
₺100,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057800664
Yazar
Umut Dere
Yayınevi
Yeditepe Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Osmanli Devleti’nin yikilisi sürecinde verilen Millî Mücadele ve sonrasinda ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yillarinda yasanan siyasî, idarî, sosyal ve kültürel degisim Türk milletinin bugününü anlamada, gelecegini tasarlamada hayatî öneme sahiptir. Söz konusu süreçte memleketin çesitli yerlerinde asker, sivil ve resmî son derece önemli görevler yapmis olan Operatör Dr. Emin (Erkul) Bey de bu neslin önemli temsilcilerinden biri olmustur.

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görevi sirasinda hem cephede hem de cephe gerisindeki hizmetleriyle kirmizi- yesil seritli Istiklal Madalyasi ile taltif edilen Emin Bey, Istanbul’un Cumhuriyet döneminde atanan ilk belediye baskani olarak da Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmis aydin, ileri görüslü bir siyasetçi, degerli bir yöneticidir.

Operatör Emin Erkul Bey’in “Millî Mücadele ve Cumhuriyet Devrine Ait Hâtiralar” adini verdigi anilari, bir yandan Millî Mücadele ve inkilâplar, diger yandan Istanbul’un 20. yüzyildaki belediye hizmetleri, imar ve kültür faaliyetleri ve toplumsal meseleleri hakkinda önemli bilgiler vermektedir. Emin Bey’in hatiralari, Cumhuriyetin ilk yillarinda hükümet-vilayet veya bir diger deyisle merkez-çevre iliskileri ve siyaseti hakkinda da paha biçilmez örnekler sunmaktadir.

Umut Dere
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade