“Saz çaldin mi
Sag elin geçmistedir
Sol elin
Gelecekte”
Fazil Hüsnü Daglarca’nin Zülfü Livaneli için yazdigi siiri…
Çagin ustasi, baris elçisi, direnisin ve umudun kalemi, halk sanatçisi, dünya çapinda bir müzisyen, sinemaci, siyasetçi. Babaannesinin “keçi”si. Abidin Dino’nun sözleriyle “mutlulugun müzigini yapan” fikir ve sanat isçisi… Zülfü Livaneli.
Usta yazar, bu kez günden güne “iyi evlatlarini bogan, kötüleri ise ödüllendiren” bir ülke haline gelen Türkiye’de; Cengiz Aytmatov’dan Yasar Kemal’e, Elia Kazan’dan Ingmar Bergman’a, Bülent Ecevit’ten Mihail Gorbaçov’a dek uzanan yasam serüvenini paylasiyor. Livaneli, sanat insaninin kaçinamadigi yazgiyi kendi kendinin arzuhâlcisi olup anlatiyor.
Elinizdeki çalisma, yalnizca Livaneli’nin zengin ömrünün degil; ayni zamanda hapislerden sürgüne, darbeden ölümlere türlü deneyimle sinanan bir kusagin da hikâyesi. Kendi sözleriyle: “Simdi okuyacaklariniz, kolayca göreceginiz gibi sürekli sanat üstüne düsünen, yarati sancilari çeken ama dönemin ve ülkenin kosullari geregi zaman zaman politikadan kaçamayan birinin anilari.”
Okumaya müptela bir çocugun, milyonlarin tanidigi bir sanatçiya ve siyasetçiye dönüsme sürecine, yakin tarihin politik ve kültürel atmosferine isik tutan Sevdalim Hayat, yürekleri sicacik bir “merhaba”ya davet ediyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade