Bu kitap, büyük bir bölümü Atatürk’ün kendi elyazisiyla yazdigi, Yapi ve Kredi Bankasi Arsivi’nde bulunan Atatürk’le ilgili belgelerden derlenmistir:
Mustafa Kemal Pasa’nin yaveri tarafindan tutulmus küçük bir defterdeki Birinci Dünya Savasi sirasindaki yazismalari, Birinci Meclis’e milletvekili yollamak istemeyen Yozgat esrafinin mektubu, Mustafa Kemal Pasa’nin Meclis Baskani seçilmesinden sonra yaptigi konusmanin metni ve Arif Oruç’la mektuplasmasi, Sehzade Ömer Faruk Efendi’nin Anadolu’ya geçmesiyle ilgili yazismalar, Londra Konferansi hakkinda Mustafa Kemal Pasa’nin yazisi, Anadolu’daki savasin olumsuz sonuçlanma ihtimali karsisinda Meclis’in Kayseri’ye tasinmasiyla ilgili yazismalar, Cemal Pasa’nin Paris’teki temaslariyla ilgili Mustafa Kemal Pasa’ya mektuplari, Baskumandanlik tartismalariyla ilgili muhaliflerin elestirilerine cevaplar, 30 Agustos Zaferi’nden sonra Mustafa Kemal Pasa’nin bildirisi, Saltanatin Kaldirilmasi hakkinda Meclis’te yaptigi konusmanin kendi elyazisiyla notlari ve Ismet Inönü’nün basbakanliktan ayrildiktan sonra CHP grubunda yaptigi konusma metni orijinalleriyle birlikte yer almaktadir.
‘‘Türk Kurtulus Savasi’nin biri disa öbürü de içe karsi olmak üzere iki yüzü vardir. Aslinda hemen hemen bütün kurtulus savaslarinda bu olguya rastlanir. Türk Kurtulus Savasi’nin disa karsi olan tarafi en fazla izlenmis cephesidir. Fakat bu olayi askeri bir çerçeveye hapsolmus olarak da görmemek gerekir. Çünkü her savas aslinda, ünlü bir savas uzmaninin söyledigi gibi, siyasetin baska araçlarla sürdürülmesinden baska bir sey degildir. O halde, Ulusal Kurtulus Savasimiz hangi siyasetin silahlarla sürdürülmesi demek olmustur? Ilk sorumuz bu olmali.’’
- Bülent Tanör
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade